34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Grøn julemad: Få inspiration til et grønnere julebord med disse 5 lækre kogebøger

Vi har udvalgt fem af vores bedste grønne opskrifts- og vegetarkogebøger, der er fyldt med sunde måltider, du får lyst til at prøve med det samme. 

Kogebøgerne "Grøn hverdagsmad", "Grøn keto", "Grønt med umami og velsmag", "Kålkogebogen" og "Grill grønt"

Bliv inspireret både til et grønnere julebord og en grønnere hverdag i et nyt år fyldt med smagfulde vegetarretter.

Juletiden kan give udfordringer for både vegetarer, flexitarer og dem, der ønsker en mere balanceret livsstil, og det kan være svært at finde på nye ideer til madlavningen, som hverken går ned på smag eller sundhed. Sunde opskrifter på vegetarretter, keto og måltider med tryk på umami kan gøre julebordet både grønnere og lækrere. Grøn julemad er mad for alle omkring spisebordet – ligegyldigt om du bare ønsker et grønt supplement til de traditionelle juleretter eller udelukkende spiser vegetarmad. 

Med en håndfuld gode opskriftsbøger kan du blive inspireret til nye retter, smage og teknikker; uanset om det skal være kål, keto eller grøn hverdagsmad. 

God fornøjelse. 

Grøn keto

Grøn keto

Grøn keto genstarter dit stofskifte og giver dig maksimal fedtforbrænding, så du opnår et hurtigt og effektivt vægttab uden sult.

Du får:

  • ultrastabilt blodsukker, så du slipper for sukkercravings
  • masser af grøntsager, der fodrer din krop med vitaminer og mineraler og skaber et sundt og velfungerende tarmmiljø
  • boostet dit hormonsystem, så det kan bekæmpe kronisk inflammation og gøre din krop rask
  • sunde fedtstoffer til at bygge velfungerende hormoner og sunde celler med
  • 60 saftige opskrifter, der forvandler din krop til en slankere udgave

Grøn Keto er en 3-ugers kur, som gentages i så lang tid, du har brug for det til at opnå dit ønskede vægttab. Her er kun klimavenlige opskrifter med fjerkræ, fisk, æg, nødder, kerner, sunde fedtstoffer og masser af grønt.

Kuren er meget let at gå til og starter med moderat keto i den første uge, kombineret med periodisk faste i anden uge og 100% keto i tredje uge, hvor du kun forbrænder fedt som energi. Denne kombination giver dig et ekstra vægttab, lavere blodtryk, lavere niveauer af blodsukker og insulin samt sænker dit kolesteroltal.

Hver uge er der også en nydelsesdag, der giver dig plads til at hygge og til at være social.

Grøn keto – verdens sundeste måde at forbrænde fedt på!

PRIS242,95 kr.
Kålkogebogen

Kålkogebogen

Her er bogen, der kan kurere type 2-diabetes!

Kålkogebogen er bygget på Danmarks store forskningsprojekt MAXVEG. Og forskningsresultaterne er klare: Kål og rodfrugter og især de bitre sorter indeholder fyto-kemikalier, der kan kurere type 2-diabetes og beskytter mod hjertekarsygdomme.

Derfor har forskerne og diabetesforeningen i samarbejde med gastronomen Per Madrup udviklet 60 sunde og lækre opskrifter, der giver dig:

  • stabilt blodsukker
  • forbedrer din insulinfølsomhed
  • sænker dit kolesteroltal
  • fjerner de overflødige kilo
  • kurerer type 2 diabetes

Udover at få indsigt i den sundhedsmæssige effekt ved at spise kål og rodfrugter, så får du også et historisk perspektiv og viden om, hvordan du dyrker de gamle sorter. Hvilke bioaktive forbindelser der er i dem, og hvordan du lager og opbevarer grøntsager.

Så sæt dig til bordet og nyd de dejlige opskrifter og få indsigt i de mange veldokumenterede fakta.

PRIS224,95 kr.
Grønt med umami og velsmag

Grønt med umami og velsmag

Inspireret af forskellige madkulturer, som spiser meget grønt, f.eks. den asiatiske, giver forfatterne et videnskabeligt baseret svar på, hvordan man laver velsmagende mad af grønt, hvad enten det er planter, alger eller svampe. Udgangspunktet er den totale smagsoplevelse, som bygger på alle vores fem sansers interaktion med maden. Der er i bogen især fokus på, hvordan man kan tilberede mad af grønt, så det får velsmag (især umami) og en interessant og spændende mundfølelse, så man får lyst til ikke bare at spise grønt, men også at spise mere grønt.

Bogen giver en lang række tips til, hvordan man selv meget nemt kan lave mad af grønt, som bliver en smagsmæssig oplevelse. Alle bygger de på egne erfaringer i køkkenet og videnskabelig indsigt i, hvad der giver maden smag og mundfølelse, og hvordan vi både fysiologisk og neurologisk opfatter en smagsoplevelse.

Den grønne bølge er over os, og ernæringseksperter, kendte kokke og repræsentanter for den vegetariske og veganske bevægelse har hver deres bud på, hvordan man tilbereder grøntsager. En grønnere kost fremhæves som en nødvendighed for både en mere klimavenlig og bæredygtig udnyttelse af jordens fødevareressourcer og for en måde at bekæmpe den kraftige vækst i kostbetingede sygdomme, især hjerte-karsygdomme, fedme og diabetes.

PRIS314,95 kr.
Grill grønt

Grill grønt

Grillen er et fantastisk socialt samlingspunkt, og er synonym med sommer, hygge med familie og venner og kolde lækre drinks. De fleste kan grille en bøf. Men vi bliver ofte udfordret, når det kommer til grøntsager og vegetarmad på grill. Man kan altid grille en aubergine, en courgette eller en rød peber. Men det kan være svært at finde på nye og sjove ideer, der kan udvide ens repertoire.

Når man laver mad ved grillen, vil de fleste helst lave alt på grillen. Det vil sige at grillen skal kunne mange forskellige ting. Den skal være en grill, en ovn og en kogeplade. Tænk på grillen som en ”madstation”, mere end en grill. Selvfølgelig skal man kunne grille i en traditionel forstand, men det er også ret anvendeligt at bruge indirekte varme. Og med en grill med låg kan man transformere sin grill til en ovn. Man kan tilberede rodfrugter, bage brød, lave lækre fade med ovnbagte grøntsager og meget andet.

PRIS242,95 kr.
Grøn hverdagsmad

Grøn hverdagsmad

100 vegetariske opskrifter – sæsonbestemte og med fokus på døgnets forskellige måltider. Illustreret med Columbus Leths fotooptagelser, der er både er er skudt udenfor og på lokale gårde og på studiet i alle måneder af året.

Med den stigende interesse for at skære ned på kød, handle bæredygtigt, spise sæsonbestemt og være god mod planeten og på den måde tilpasse vores livsstil er denne bog den perfekte følgesvend i hverdagen.

Trine Hahnemann har spist på denne måde hele sit liv, og hendes opskrifter er lækre uden begrænsende vægt på diæt, afsavn eller veganisme. Hendes opskrifter er barmhjertigt ukomplicerede, og hun gør brug af helt almindelige råvarer, der trives i vores eget område og klima.

PRIS269,95 kr.