Nicolaj Juel Grill grønt





 

 

 

 

 


Lær at lave lækker vegetarmad på grillen

Sprøde sommersalater med grillet grønt, sunde dip og farverige antipasti. Nikolaj Juel har med GRILL GRØNT skabt en vidunderlig vegetarkogebog for alle, der gerne vil skrue ned for kødet og op for alt det grønne – også når grillsæsonen sætter ind.

Her på tærsklen til sommer er GRILL GRØNT den helt rigtige bog til at starte grillsæsonen med.

Det er intet mindre end sæsonens lækreste vegetarkogebog med enkle opskrifter af Nikolaj Juel, der er en af Danmarks dygtigste kokke og har arbejdet hos Jamie Oliver, Alastair Little og på den legendariske River Café. Sammen med en af Danmarks dygtigste madfotografer, Columbus Leth, har han skabt en smuk og brugbar grøntsagsbibel, som gør grillsæsonen til en fest for alle os, der gerne vil skrue op for det grønne.

Dummy image
De fleste af os kan grille en bøf, men vi bliver ofte udfordret, når det handler om at få flere grøntsager og vegetarmad på grillen. Med GRILL GRØNT får du sæsonens ultimativt lækreste grønne kogebog, der guider dig igennem en lang sommer fuld af fortryllende vegetaropskrifter, som du nemt kan tilberede på grillen som alternativ til bøffen.

I GRILL GRØNT får du tips til at fremtrylle de sprødeste sommersalater, bruschetta og farverige antipasti med alskens variationer af grillede grøntsager. Ganske enkelt en vegetarisk grill-kogebog, der kan omvende selv den mest fanatiske kødspiser. Og så er det kogebogen, du kan bringe med mig ud i sommerlandet og forære som den perfekte vært- eller værtindegave.

Prøv denne lækre opskrift fra GRILL GRØNT

Fyldte pebere med ricotta, parmesan og urter. Lav de lækreste små, fyldte pebere på grillen og supplér evt. med en fyldig salat og en god hummus.

• 10 små pebre, både røde og gule

• 400 g ricotta

• En håndfuld bredbladet persille, finthakket

• En håndfuld basilikum, finthakket

• En håndfuld mynte, finthakket

• Et fed hvidløg, revet på et fint rivejern

• En håndfuld brødkrummer

• Olivenolie

• En håndfuld revet parmesan

• Salt og peber

Kom ricottaen i en skål med urter, hvidløg, brødkrummer, parmesan,salt og peber. Skær med en urtekniv rundt om stilken på pebrene. Hiv stilken ud, og tag kernerne ud. Fyld hver peber med ricottablandingen. Dryp lidt olivenolie over pebrene, og drys med ekstra parmesan. Kom pebrene i et ovnfast fad, og placér dem på grillen over indirekte varme. Kom låg på grillen, og bag pebrene 30 minutter, eller til de er bløde.

Opskriften er fra GRILL GRØNT.