Sovs skal der til

Læseprøve

En underholdende fortælling om sovsenes kulturhistorie i Danmark og samtidig en praktisk kogebog med både klassiske og mere ukendte sovseopskrifter, der er bearbejdet, så de er nemme at følge og indpasse i nutidens køkken.

 

Sovsen står i de fleste danskeres bevidsthed som noget af det helligste ved måltidet.
Sovs er indbegrebet af dansk madkultur, for sovs er ofte det, som binder måltidets øvrige dele sammen.

 

Bettina Buhl har været i de gamle danske kogebøger og fundet inspiration til sovseopskrifter helt fra 1616 og frem til 1941. Bid for bid har hun fået sammensat historien om vores uundværlige sovse. De gamle kogebøger giver mange spændende opskrifter med et væld af virkelig gode råd til velsmagende sovse. Bettina Buhl har tilpasset dem, så de kan bruges i dag, for opskrifterne indeholdt oprindelig ikke nøjagtige mængdeangivelser og fremgangsmåder, og ved hver opskrift fortæller hun underholdende om hovedingrediensernes historie i det danske køkken.

  • Antal sider160
  • ISBN9788702226249
  • Udgave1
  • Udgivelsesdato01.09.2017

Køb eksempelvis bogen hos:

Forfatter

Bettina Buhl

Bettina Buhl er uddannet cand. mag. i historie og kommunikation ved Odense Universitet. Hun er museumsinspektør på Det Grønne Museum, klummeskribent for Århus Stiftstidende og bl.a. historisk konsulent i forhold til mad på TV-serierne ”Badehotellet” og ”En bid af Historien”, TV2. Bettina Buhl har skrevet en række videnskabelige artikler og bøger, bl.a. "Danskernes småkager".

Bøger i samme genre