Ulrik Dahlin

Beskrivelse

Ulrik Dahlin, født 1955, er en dansk journalist. Han har siden 2000 arbejdet på dagbladet Information. Inden da arbejdede han på Ugeavisen København og på Månedsbladet PRESS.

Sammen med Anton Geist har Ulrik Dahlin bl.a. skrevet om Statsløse-sagen og det udløste i 2012 Cavlingprisen. I 2015 udgav Dahlin en biografi om Søren Lerche med titlen AUTONOM, PUSHER, MENTOR.

Læs mere

Seneste udgivelse

AUTONOM PUSHER MENTOR

Når Søren Lerche i dag arbejder som mentor for unge på vej ud af bander og ekstremistiske miljøer, trækker han på sine personlige erfaringer. Som ung og venstreorienteret blev han i midten af 1990’erne en del af det autonome miljø på Nørrebro og deltog senere som aktivt medlem af et antifascistisk tæskehold i blodige overfald på nazister, gadekampe med politiet og omfattende hærværk mod ’systemet’.

Søren Lerche fik inspitation til den revolutionære kamp hos Rote Armee Fraktion i Tyskland, ETA i Baskerlandet og væbnede grupper i Latinamerika. Med en drøm om at finansiere venstreradikale aktiviteter med kriminalitet etablerede han sammen med to kammerater først tre hashklubber i København og siden De Brune Bude, der via sms-bestillinger leverede tusindvis af plasticposer med hash direkte til kundernes bopæl. Efterhånden som pengene rullede ind, gled idealismen i baggrunden til fordel for en kriminel tilværelse, der først endte, da han i 2004 fik en længere fængselsstraf for den omfattende hashhandel.

På sin egen krop har Søren Lerche erfaret, hvor grænseoverskridende det er at bruge vold og begå kriminalitet, siden hvor svært og fyldt med angst det kan være at bryde med en radikaliseret fortid, hvis man igen ønsker at bevæge sig videre i livet.

AUTONOM PUSHER MENTOR er et sjældent indblik i, hvordan ung idealisme gradvist kan slå over i rå kriminalitet, og hvor vanskeligt det er at finde vejen ud af det kriminelle miljø.

Bøger af Ulrik Dahlin

Tilføj til ønskeliste

AUTONOM PUSHER MENTOR

Ulrik Dahlin