Trille Nielsen

Beskrivelse

Trille Nielsen, født 1945, er musiker og forfatter. Trille Nielsen begyndte sin musikkarriere i 1960’ernes folkemusikmiljø i København.

I anden halvdel af 1960’erne udgav Trille Nielsen en række fortolkninger af folkeviser, børnesange og fortællinger, men hun blev for alvor kendt, da hun i optrådte med sangen ØJET på DR i 1970. En optræden, som førte til, at der blev rejst tiltale efter Straffelovens paragraf 140 mod programtilrettelæggerne af indslaget, fordi det blev betragtet som blasfemisk. Trille Nielsen er også blevet betragtet som en central figur i Kvindebevægelsen i 1970’erne. I 2015 udkom erindringsbogen ALTID HAR JEG LÆNGSEL.

Fotograf: Poul Rasmussen, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Altid har jeg længsel

De fleste kan huske Trille, enten fra 70´ernes musikscene eller fra børne-tv. De fleste har hørt om sangen om øjet, som bevirkede, at DR blev politianmeldt for blasfemi. Og de fleste opfatter Trille som en af kvindebevægelsens centrale skikkelser. Derimod er der ikke så mange, der er klar over, hvorfor Trille pludselig trak sig fra rampelyset og holdt op med at spille musik, og de færreste har hørt Trilles egen version af forholdet mellem hende og feminismen. En bog om barndom, ungdom, musik, mænd, feminisme, depression, forældreskab og om altid at længes efter noget andet, noget større, noget bedre.

Bøger af Trille Nielsen