Thomas Ubbesen

Beskrivelse

Thomas Ubbesen, født, 1956, uddannet journalist fra journalisthøjskolen. Han har som journalist og forfatter rejst over hele kloden og rapporteret fra konflikter, naturkatastrofer og krige i blandt andet Irak, Libyen, Afghanistan, Balkan, Haiti, Burma og Ukraine.

Thomas Ubbesen er forfatter af bogen GOOD LUCK, HABIBI, som handler om en far og hans datter der flygter fra Syrien til Nordeuropa.

Foto: Jes Larsen, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Vi var folket

En morgen omkring 1989 vågnede østeuropæerne op til en ganske ny og chokerende verden. Berlinmuren var faldet og østblokken brudt sammen. Glæden og optimismen var stor – ikke mindst i Vesten.

Men hvordan har de det egentlig i den østlige del af kontinentet, her tre årtier senere? Hvordan lever de millioner af mennesker, der blev født, opdraget og indoktrineret til solidaritet, enhed, nøjsomhed og marxisme i deres nye tilværelse efter kapitalismens triumf?

Thomas Ubbesen har med tog og bus rejst til 15 lande i de østlige udkanter af vores kontinent. Han er taget helt ind i stuen hos mennesker, der har gennemlevet historien på nærmeste hold – og som alle har oplevet personlige dramaer fyldt af håb, forundring, forbløffelse, gru og spredte glimt af lykke.

Det er menneskene som små brikker i et enormt, politisk spil, det handler om. Folk, der aldrig havde bedt om eller forventet andet end tryghed, fællesskab og lidt varer på hylderne, men som uden varsel blev kastet ud i en helt ny virkelighed styret af blinde markedskræfter, løssluppen grådighed og politisk vanvid.

Rejsen går gennem lande og regioner, der den dag i dag er dybt mærket af enorme og blodige begivenheder i det 20. århundrede. Bogen dokumenterer, at der stadig eksisterer en afgrundsdyb kløft mellem os i vest og dem i øst – vores historie tåler ingen sammenligning.

Bøger af Thomas Ubbesen

Tilføj til ønskeliste

Vi var folket

Thomas Ubbesen

Tilføj til ønskeliste

Good luck, habibi

Thomas Ubbesen