Therese Bohman

Beskrivelse

Therese Bohman blev født i 1978 og har arbejdet som redaktør og kunst- og litteraturkritiker i sit hjemland, Sverige. Bohman debuterede som forfatter med Den drunknade i 2010. For hendes anden roman, Den anden kvinde, blev hun indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2015. Februar 2018 udkom romanen Aftenland.

Foto: Göran Segeholm, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Aftenland

Aftenland er en roman om eksistentiel krise, kunst, kærlighed, begær, ensomhed og den akademiske verden.

Karolina er professor i kunsthistorie i Stockholm og forsker i kunstens repræsentation af kvinder. Hun har lige meldt sig ud af et langt forhold og drikker måske lidt for meget om aftenen, mens hun følger andres liv på Instagram. Da hun begynder at vejlede en ny, ung ph.d.-studerende, bliver hun betaget og irriteret af hans selvtillid. Han mener at have fundet nye informationer, som vil ændre den måde, man betragter svensk kunsthistorie på. Karolina opdager snart, at hun er blevet draget ind i et spil med flere uventede lag – både følelsesmæssigt og professionelt.

Aftenland er den svenske forfatter Therese Bohmans tredje roman. Hendes forrige, Den anden kvinde (da, 2016), var indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2015.

Bøger af Therese Bohman

Tilføj til ønskeliste

Aftenland

Therese Bohman

Tilføj til ønskeliste

Den anden kvinde

Therese Bohman