Svend Brinkmann

Beskrivelse

Svend Brinkmann (f. 1975) er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning går på tværs af psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han har længe forsket i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser. Han har bl.a. modtaget en Sapere Aude-eliteforskerbevilling fra Det Frie Forskningsråd til dette formål, og aktuelt forsker han i sorg og dens kulturelle betingelser.

Han blev for alvor kendt i offentligheden for bogen Stå fast – et opgør med tidens udviklingstvang fra 2014, der nu er oversat til ti sprog, samt opfølgeren Ståsteder – 10 gamle ideer til en ny verden, der udkom i 2016. Han modtog i 2015 DR’s formidlingspris, Rosenkjærprisen samt Gyldendals Formidlingspris.

Foto: Robin Skjoldborg, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Gå glip

Gå glip handler om begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget. Denne livskunst er vigtig både for os som samfund og som mennesker. Det er i sig selv værdifuldt at lære ”at nøjes” frem for at ville det hele.

Der er grund til at gøre noget, og det at gå glip af noget bør ifølgeSvend Brinkmann ses som en aktiv handlen og ikke som noget passivt, der bare sker. For ”at gå glip” kræver en indsats. Det er ikke så let, men er ikke desto mindre en eksistentiel, etisk og psykologisk nødvendighed.

Gå glip bidrager med en mere politisk dimension end forgængerne Stå fast og Ståsteder, men tematiserer fortsat nogle grundlæggende etiske og eksistentielle spørgsmål, som flere og flere mennesker lader til at interessere sig for

Bøger af Svend Brinkmann