Stephen Chbosky

Beskrivelse

Stephen Chbosky (f. 1970) er en amerikansk forfatter og filminstruktør kendt for sin New York Times-bestsellerroman Fordelene ved at være en bænkevarmer og for at have instrueret filmen baseret derpå, som kan ses på Netflix. I 2019.

Læs mere

Seneste udgivelse

Fordelene ved at være en bænkevarmer

Fordelene ved at være en bænkevarmer har gået sin sejrsgang verden over, og den rørende historie om Charlies udfordringer med teenagelivet har givet romanen klassikerstatus inden for Young Adult-litteraturen.

Charlie er en indadvendt teenager, som betragter livet lidt fra sidelinjen. Han er intelligent, men akavet i sociale sammenhænge og derfor virkelig nervøs for at starte i high school.

Men selv bænkevarmere som Charlie må møde udfordringerne i et forvirrende ungdomsliv, og to fascinerende ældre elever på skolen introducerer Charlie til en verden af første dates, venskaber, forelskelse, ensomhed, alkohol, sex og stoffer. Indtil en hemmelighed truer med at tage det hele fra ham igen.

Fordelene ved at være en bænkevarmer er en roman til alle dem, der er på vej igennem eller har overlevet de svære teenageår. En ung historie med en gammel sjæl, der giver læseren noget at grine, græde og tænke over.

Pressen skrev:

»Mesterligt ... i en liga for sig«
- Weekendavisen

»Rørende og kontroversiel«
- ***** Jyllands Posten

»Sjæl og relevans. Rørende, klog og underholdende lille perle af en coming of age-roman«
- Information

»Kunsten i denne fine teenageroman er blidheden, der strømmer ud af siderne«
- **** ALT for damerne

»En fantastisk coming of age-roman, som du er nødt til at læse«
- ***** Femina

Bøger af Stephen Chbosky