Steen Ernland

Beskrivelse

Steen Ernland, født 1963, har en cand.merc. og MBA (IMD, Schweiz). Han er medstifter af executive search-firmaet Adaptum Partners og tidligere direktør hos Korn/Ferry og Russel Reynolds.

Steen Ernland har boet og arbejdet i Asien, Afrika og Europa, hvor han har løst rekrutterings- og ledelsesudviklingsopgaver for et bredt udsnit af danske og udenlandske virksomheder, og han er nu en efterspurgt foredragsholder for bestyrelser og virksomhedsledelser.

Steen Ernland udgav i 2015, i samarbejde med Lars Bo Hansen, bogen DEN AKTIVE BESTYRELSE

Læs mere

Seneste udgivelse

Den aktive bestyrelse

”Ansvaret for den enkelte virksomheds konkurrenceevne ligger hos virksomhedens bestyrelse – i tæt samspil med den daglige ledelse.“

Sådan indleder DI’s adm. direktør Karsten Dybvad denne bog, der i øjenhøjde beskriver hvordan bestyrelsen bliver aktiv og værdiskabende.

Forfatterne viser, hvordan eksterne forandringer driver behovet for, at bestyrelserne udvikler sig, og de deler ud af deres viden om roller, ansvar og kompetencer i samspillet mellem bestyrelsen, ejerne og virksomhedens ledelse. De fokuserer især på udviklingen i bestyrelsesformandens rolle, og på hvordan bestyrelsen kan arbejde endnu bedre sammen. Gennem mange eksempler og indblik i faldgruber anvises bedste praksis for bestyrelsen.

Baseret på deres erfaringer giver forfatterne råd til, hvordan det potentielt sprængfarlige minefelt mellem bestyrelse og direktion bedst håndteres. De beskriver forandringerne i de centrale hovedopgaver for bestyrelsen – herunder det strategiske arbejde, sikring af effektivitet i og udenfor bestyrelseslokalet samt den centrale opgave med at sikre succession i virksomhedens ledelse.

11 af Danmarks mest fremtrædende bestyrelsesformænd har bidraget til bogen.
 

Bøger af Steen Ernland