Simon Pasternak

Beskrivelse

Simon Pasternak, født 1971, er forfatter, filmmanuskriptforfatter og forlagschef for dansk skønlitteratur på Gyldendal. Han er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

Simon Pasternak debuterede i 1998 med biografien OQALUTTUARTOQ JENS ROSING. Siden har han sammen med forfatteren Christian Dorph udgivet en serie af krimiromaner, der solgt til udgivelse i flere lande.

I 2013 udkom Simon Pasternak solo med den barske, historiske roman DØDSZONER. Romanen skildrer den tyske besættelseshærs fremtog mod fronten i Hviderusland under 2. Verdenskrig. Simon Pasternak har desuden skrevet flere filmmanuskripter bl.a. manuskriptet til Spies & Glistrup fra 2013 sammen med Christoffer Boe.

Foto: Robin Skjoldborg, 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

Om et øjeblik i himlen

I dagene efter RAF's blodige gidselstagning i Stockholm i april 1975 bliver den smukke luksushippie og forhenværende aktivist Ellen Bang fundet myrdet sammen med sin mand og deres lille datter. Det udvikler sig til en labyrintisk sag fuld af blindgyder og skjulte dagsordener, der sender politifolkene Ole Larsen og Erik Rohde rundt mellem tidens drømme og mareridt, mellem tyske terrorister og danske venstrefløjsintellektuelle, og efterhånden også ind i deres egne forvirrede sjæle ...