Rune Skyum-Nielsen

Beskrivelse

F. 1978. Uddannet journalist fra SDU i 2002. Derefter ansættelser på bl.a. Dagen, Information, Jyllands-Posten og Ud & Se. Freelancer med speciale i magasinportrættet siden 2008.

TIDLIGERE UDGIVELSER:

NR. 1 (Informations Forlag, 2006)

“Helt almindelig ualmindelig underholdende læsning.” — Dagbladet Information

“Et ægte stykke kulturel grundforskning.” — Ekstra Bladet

ALT GÅR EFTER PLANEN (Politikens Forlag, 2009) - i samarbejde med Rasmus Karkov, Morten Runge og Niels Kristian Holst.

“Fremragende” — Berlingske Tidende

“Fremragende” — Jyllands-Posten

MEDINA HAR SLÅET SIG (Zetland, 2014)

“Skyum-Nielsen har da også både erfaringen, værktøjerne og sproget til at tegne det definerende portræt ...” — Politiken

ordfraskyum.dk og jakobvarher.dk

Fotograf: Nikolaj Møller, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Jakob var her

Stor rekonstruerende livsfortælling skrevet af journalist Rune Skyum-Nielsen.

JAKOB VAR HER er historien om Jakob Ejersbo. En rodløs dreng, der hverken følte sig hjemme i Nordjylland eller Tanzania. En teenager, som desperat ledte efter kærlighed og en vej i livet. En ung mand, der fandt en ny familie i venner og bekendte fra Aalborgs underverden.

JAKOB VAR HER er fortællingen om en skribent, som ingen længe troede på. En kompromisløs sjæl, der brændte broer i bestræbelserne på at gøre sine bøger så stærke og rå som muligt. En forfatter, der – på tærsklen til at se sit livsværk fuldbragt – blev stoppet af uhelbredelig sygdom.

JAKOB VAR HER handler om børn, der flyttes rundt, til de ikke længere kan slå rødder. Om at tabe sit hjerte for foden af Afrikas højeste bjerg. Om ikke at kunne elske, før fortiden er skrevet ud af systemet. Om mennesker, der udnytter hinanden. Om virkelighed og fiktion, der smelter sammen, til ingen til sidst kan kende forskel. Om at ville noget i en grad, så kun døden kan komme i vejen. ... ...

Bøger af Rune Skyum-Nielsen

Tilføj til ønskeliste

Jakob var her

Rune Skyum-Nielsen