Rudyard Kipling

Beskrivelse

Joseph Rudyard Kipling (f. 1865-1936) blev født i Bombay (nu Mumbai) i Indien og var engelsk forfatter og digter. Kipling levede en stor del af sit liv i Indien, hvorfra han hentede stof til nogle af sine kendteste værker. Flere af hans bøger er blevet børnebogsklassikere, heriblandt Junglebogen og hans dyrefabler, bl.a. Hvordan elefanten fik sin lange snabel .

I 1907 modtog han Nobelprisen i Litteratur.

Bibliografi: Debuterede i 1887 med novellesamlingen "Plain Tales of the Hills" .

På dansk forefindes i øjeblikket Rikki-Tikki-Tavi, Hvordan elefanten fik sin lange snabel – Kiplings seks bedste dyrefabler, og i 2015 udkommer Junglebogen i en ny udgave.

Læs mere

Seneste udgivelse

Junglebogen

Junglebogen er Rudyard Kiplings højt elskede klassiker om drengen Mowgli, der vokser op i en ulveflok i junglens dyb. Fra første færd er tigeren Shere Khan hans fjende, mens bjørnen Baloo og panteren Bagheera beskytter ham og lærer ham alt om dyrenes liv i junglen. Historierne om Mowgli udkommer i en uforkortet oversættelse i forbindelse med den nye live action filmatisering fra Disney med blandt andre Scarlett Johansons stemme som Kaa og Idris Elba som Shere Khan.