Forfattere | Gyldendal

Rikke Hyldgaard

Rikke Hyldgaard er født i 1972 i Horsens, men opvokset i Skive ved Limfjorden. Her fik hun sin første skrivemaskine som otte-årig og har siden haft taster under fingrene. I 1997 blev hun uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og fik ansættelse på Fyens Stiftstidende, hvor den velfortalte menneske- og reportagejournalistik hurtigt blev et speciale.

I 2011 modtog hun Spadestiksprisen for sin artikelserie om 22-årige Jacob Christensen og hans udsendelse til Afghanistan som soldat for Danmark. ”Vi har læst og hørt mange fortællinger om døde og invaliderede soldater fra Afghanistan, men vi har aldrig tidligere læst en så indgående fortælling om et menneskes forandring forårsaget af krig. Dette er dokumentaristisk nærhed fortalt igennem noget så enkelt som et kæresteforhold.” (uddrag af dommerkomiteens begrundelse).

Artikelserien resulterede i Rikke Hyldgaards debutbog, Soldaten – i krig og kærlighed. Siden har hun udgivet tre bøger: Dorthe Kollos erindringer, Jeg er stadig her (2014), Hans Pilgaards selvbiografi, Støj og Fortielser (2016) og i samarbejde med Johannes Langkilde Da amerikanerne gik hver til sit (2017).

Sideløbende med bøgerne arbejder Rikke Hyldgaard i dag som selvstændig journalist, underviser og foredragsholder – og som journalistisk lektor på Center for Journalistik, Syddansk Universitet, der ligger i Odense, hvor hun også bor med sin familie.

Bøger af denne forfatter