Rasmus Dahlberg

Beskrivelse

Rasmus Dahlberg, født 1977, er katastrofeforsker og historiker og har skrevet en lang række bøger om bl.a. katastrofer, kontrafaktisk historie og den kolde krig, herunder værkerne ANVENDT HISTORIE, DET VIDSTE DU IKKE OM DANMARK og DANSKE KATASTROFER.

Rasmus Dahlberg arbejder til daglig på Københavns Universitet og i Beredskabsstyrelsen.

Foto: Ari Zalenko

Læs mere

Seneste udgivelse

Det vidste du heller ikke om Danmark

VIDSTE DU, AT ...

• alle udrykningslys før 1963 var grønne eller gule?

• der i 1936 var over 160 isfabrikanter i Danmark?

• danskerne i første omgang slet ikke brød sig om Coca-Cola?

• firmaet Nilfisk, der ikke har noget med fisk at gøre, i 1910 får patent på den første europæiske støvsuger?

Danmarkshistorien er blevet fortalt masser af gange – ofte med fokus på konger og dronninger, statsministre, krige og økonomi. Men bag den store historie gemmer sig masser af små, overraskende fortællinger, som i lige så høj grad har været med til at skabe Danmark og danskerne.

Historiker Rasmus Dahlberg og billedkunstner Mai-Britt Schultz har skrevet en opfølger til den populære DET VIDSTE DU IKKE OM DANMARK. Med vanlig vid og bid fortæller de sjove og skæve historier fra glemmebogen, kort sagt: alt det du heller ikke vidste om Danmark.

Du kan for eksempel læse om dansk reklamehistorie („Alt lykkes i en gasovn“), om spisevaner og madkultur gennem historien, om de nordatlantiske besiddelser, om fortidens tøjmode, om dansk fæstningsbyggeri og om ildebrande og brandvæsenets
historie. Og meget mere ...

Bogen er rigt illustreret, bl.a. med tegninger og akvareller af Mai-Britt Schultz.