Rasmus Alenius Boserup

Beskrivelse

Rasmus Alenius Boserup er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier og tidligere direktør for Dansk-Egyptisk Dialoginstitut i Cairo. Han har en Ph.d. i arabisk fra Københavns Universitet og en fransk doktorgrad i historie og kulturstudier fra École des hautes études en sciences sociales i Paris. Rasmus Alenius Boserup har i mange år studeret den arabiske verdens sprog, kultur, politik og historie, og i løbet af den periode har han sammenlagt opholdt sig i regionen i mere end 5 år.

I 2016 udgav Rasmus Alenius Boserup bogen EFTER FORÅRET, som omhandler tendenser i arabisk politik.

Læs mere

Seneste udgivelse

Efter foråret

Efter foråret 2011 var intet som før i arabisk politik. Oprørene tilbageviste diktatorernes fortælling om, at de arabiske befolkninger ikke ønskede forandring. Tilsyneladende robuste regimer faldt fra hinanden på uger eller måneder. Og protesternes fredelige form gav grund til optimisme.

Fem år efter er arabisk politik i dyb krise: Stater er kollapset, regimer er brutaliseret, oppositionsgrupper er militariseret, regionens stormagter ligger i åben rivalisering, og de globale magters rolle i regionen er i opbrud. Krisen har kostet hundredtusinder af menneskeliv og sendt millioner på flugt. Og med flygtningestrømmen og terroranslagene i 2015, blev krisen en del af den europæiske virkelighed.

EFTER FORÅRET forklarer mellemøstekspert og forfatter Rasmus Alenius Boserup, hvordan oprørene opstod i 2011, og hvorfor de udviklede sig, som de gjorde. Bogen giver en dybdegående analyse af regionens centrale konflikter og samtidig et bredt overblik over udviklingen af arabisk politik fra revolution til krise. Forfatteren trækker tråde fra sine egne møder med arabisk politik som forsker og som direktør for Dansk-Egyptisk Dialoginstitut i Kairo til skelsættende begivenheder og dominerende tendenser i Egypten og i andre arabiske lande.

Trods krisen insisterer bogen på, at det fortsat er nødvendigt at adressere det krav om forandring, som Foråret udtrykte i 2011. For regionens fremtid – og for vores.

Bøger af Rasmus Alenius Boserup