Patricia Harman

Beskrivelse

Patricia Harman bor i West Virginia med sin mand og har arbejdet som jordemoder i mere end 30 år.

I 2003 begyndte hun at skrive på fuld tid, og hun har siden udgivet to selvbiografier om sine oplevelser med at bringe børn til verden. Den første af disse er udkommet på dansk med titlen Fra hjertet – en jordemoders rejse. I 2013 debuterede hun som romanforfatter med Jordemoderen fra Hope River.

Også i sine romaner trækker Harman på de årelanger erfaringer, hun har med jordemodergerningen, og hun skriver med varme og menneskelig indsigt, når hun portrætterer stærke kvinder, der kæmper for at forandre deres liv.

På Cicero er udkommet: Jordemoderen fra Hope River (2013), Fra hjertet (2014), Trange tider i Hope River (2015) og Jordemoder på flugt (2017).

www.patriciaharman.com

Læs mere

Seneste udgivelse

Jordemoder på flugt

Stærk roman af forfatteren til Hope River-romanerne om en kvinde, der må flygte fra det hele, men også må sande, at ligegyldigt hvor langt man løber, kan man ikke flygte fra sin fortid.

Jordemoderen Clara Perry har længe befundet sig på randen af et sammenbrud. Hendes ægteskab synger på sidste vers, og hendes bedste veninde har begået selvmord uden at efterlade et ord til forklaring. Kun arbejdet som jordemoder får hende til at stå op om morgenen og komme igennem dagen. Men da en af hendes patienter på tragisk vis dør, kort efter at Clara har tilset hende, vælger Clara at tage flugten, da hun ikke magter at skulle overbevise myndighederne om sin uskyld.

Flugten fører hende nordpå, over isen til Canada, hvor hun slår sig ned i et sommerhus på en lille ø i Lake Erie under en falsk identitet. Men netop i et lille samfund kan det være svært at skjule sig, og Clara begynder langsomt at knytte bånd til de lokale inklusive øens politibetjent, samtidig med at hun lever i konstant angst for at blive afsløret.

Pressen skriver:

»[…] bogen er vanvittig velskrevet […] tag ikke fejl – det her er rent faktisk en vedkommende roman.«
***** – Femina

»[…] Patricia Harman skriver varmt, roligt og rart og gør på sin helt egen måde fortællingen vedkommende og værd at følge til ende.«
**** – Familie Journal

Bøger af Patricia Harman