Ottessa Moshfegh

Beskrivelse

Ottessa Moshfegh (f. 1981) er amerikansk forfatter.

Hendes første roman, Eileen fra 2015, der udkommer på dansk i efteråret 2020, modtog en PEN Hemingway-pris i kategorien ’Bedste debutroman’ og blev nomineret til både Man Booker-prisen og National Book Critics Circle-prisen.

Hendes anden roman, Mit år med ro og hvile, blev udgivet i 2018 – på dansk i 2020. Den er oversat til en lang række sprog og blev udvalgt som en af årets bedste bøger af New York Times.

Fotograf: Krystal Griffiths, 2020

Læs mere

Seneste udgivelse

Mit år med ro og hvile

Hun har alt. Hun er ung, flot, slank, hun er nyuddannet fra Columbia, lever af en stor arv og har en lejlighed på Manhattan. I New York år 2000 er den moderne verden på sit absolut højeste, alt er tilgængeligt, og døgnets timer skal udnyttes maksimalt. At sove, i stedet for at arbejde eller nyde, betragtes som en svaghed. Men samtidig udskrives sovepiller, som var det slik.

Hun beslutter – efter at være blevet fyret for sine time-lange lure på arbejdet – at sove i et år. Måske er en kemisk dvaletilstand den eneste vej ud af en speedet samtid? En ting er sikkert: Hendes psykiater hjælper gerne.

Mit år med ro og hvile er en forvrænget sædeskildring, en undersøgelse af dyd og moral på et tidspunkt, hvor alt er tilladt, men der ingen frihed er.

 

Bøger af Ottessa Moshfegh