Morten Hansted

Beskrivelse

Morten Hansted (f. 1961) er forfatter og journalist med ansættelser bl.a. på Berlingske, TV2, TV3 og DR. Har tidligere skrevet bogen Rubler og skrupler (Gyldendal, 2003), som handler om danskeres oplevelser i Rusland efter Sovjetunionens kollaps i 1991. Danske eventyr i Iran (2017) bygger på rejser, studier i en række danske arkivsamlinger og talrige interviews med Iran-kendere.

Læs mere

Seneste udgivelse

Danske eventyr i Iran

DANSKE EVENTYR I IRAN fortæller historien om Iran via de danskere, der i tidernes løb er rejst til landet for at prøve lykken.

Ét eventyr handler om danskeres imponerende jernbanebyggeri i de iranske bjerge i 1930’erne. Det regnes stadig for en af de største ingeniørpræstationer i dansk erhvervslivs historie. Et andet eventyr handler om eksporten af fetaost, der antog så enormt et omfang, at den endte i Guinness Rekordbog. Carsten Niebuhrs ”store arabiske ekspedition” i 1761, der bragte ham til Persien i 1765, udgør det ældste eventyr.

De danske eventyr i Iran rummer både store succeser og katastrofale fiaskoer. Alt sammen fortalt i et medrivende sprog og baseret på over 100 interviews med danskere, der har prøvet lykken i Iran. Bogen indeholder desuden et væld af flotte og aldrig før publicerede billeder. Den henvender sig både til eventyrlystne læsere, der aldrig har været i Iran før, og til erhvervsfolk og herboende iranere, som vil vide mere om de tætte historiske bånd mellem Danmark og Iran.

Bøger af Morten Hansted

Tilføj til ønskeliste

Danske eventyr i Iran

Morten Hansted