Mikkel Borg Bjergsø

Beskrivelse

Mikkel Borg Bjergsø, født 1975, er ølbrygger og entreprenør, atletikker og forfatter. Som teenager fik han som elitedistanceløber et scholarship til at gå på college i USA, og gik derefter på seminariet i Danmark, hvor han fik sin læreruddannelse. Mikkels arbejde som skolelærer blev dog sat til side da hans spirende ølinteresse i 2005 blev til fantombryggeriet Mikkellers, startet sammen med vennen Kristian Keller. Mikkellers øl har ligget på en tredjeplads på ratebeer.com.

Sidenhen har Mikkel Borg Bjergsø åbnet adskillige barer og restauranter, ikke blot i Danmark men også blandt andet Sverige, Island, Thailand og USA, samt stiftet Mikkellers Running Club, som har en lang række filialer kloden rundt.

I 2014 udgav Mikkel Borg Bjergsø sammen med sin kone Pernille Pang bogen MIKKELLERS BOG OM ØL.

Læs mere

Seneste udgivelse

Mikkellers bog om øl

Mikkel Borg Bjergsø er manden bag det banebrydende danske mikrobryggeri Mikkeller, ølverdenens svar på Noma. I denne bog gør han dig til en bedre ølkender og viser dig, hvordan du kan lave spændende og velsmagende bryg derhjemme.

MIKKELLERS BOG OM ØL guider dig igennem hele brygprocessen og fortæller dig alt, du skal vide for at komme i gang med at brygge derhjemme – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning.

Samtidig får du 25 unikke Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere komplekse øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både begyndere og erfarne hjemmebryggere.

Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til trendy mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes mikrobrygrevolution, øl og mad og de væsentligste ølstilarter fra lys pilsner over velhumlet IPA til lambic og heftig quadrupel.

Bøger af Mikkel Borg Bjergsø