Michael Stoltze

Beskrivelse

Michael Stoltze er biolog, PhD og forfatter med baggrund fra blandt andet Zoologisk Museum, Miljøministeriet og Danmarks Naturfredningsforening. Han driver bloggen Dansk Natur, https://dansknatur.wordpress.com/, og har blandt andet udgivet bøgerne Danske Dagsommerfugle (1996) og Dansk Natur (2005) Gyldendal samt Danmarks Nationalparker (2010) på Lindhardt og Ringhoff. Han er aktuel med bogen Sommerfuglehave (2020), som er skrevet sammen med Mona Klippenberg og Susan Trolle.

Foto af Michael Stoltze: Mona Klippenberg, 2020

Læs mere

Seneste udgivelse

Sommerfuglehave

Ønsker du at skabe gode livsbetingelser for sommerfugle i din have?

Mange sommerfuglearter har det vanskeligt i den danske natur, og de behøver al den hjælp, de kan få for at overleve. Men også de arter, der foreløbigt ikke er truet, er et nærmere bekendtskab værd. Sommerfugle gør vores haver smukkere, os haveejere gladere, og ikke mindst: Hvis der er mange sommerfugle i din have, er det tegn på, at du har en sund have.

Sommerfuglehave forklarer på en inspirerende måde, hvordan du med enkle greb kan indrette din have for at tiltrække flest mulige sommerfugle. Der gives blandt andet information om de bedste nektarplanter, om larvernes foderplanter, de forskellige arters udbredelse, flyvetider og overvintring samt om den forunderlige forvandling fra æg til larve, puppe og voksen sommerfugl. Du får også indblik i, hvordan sommerfugle bruges som symboler og optræder i kunst, religion og folketro, og du vil blive kendt med forfatternes egne sommerfuglehaver.

Bogen er den første om sommerfuglevenlige haver, der er tilpasset danske arter og forhold, og den egner sig for både erfarne haveejere og begyndere.

Bøger af Michael Stoltze