Mette Sandbye

Beskrivelse

Mette Sandbye

er lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, og siden 1995 kunstkritiker ved Weekendavisen. Hendes specialer er samtidskunsten og fotografiets historie, teori og praksis.

På Gyldendal har hun publiceret følgende bøger:


Dansk fotografihistorie. Gyldendal 2004. Hovedredaktør, 17 bidragydere. Den første samlede præsentation af dansk fotografis historie.

Manual til dansk samtidskunst. Gyldendal 2006 (skrevet med Lisbeth Bonde). En velformidlet orientering i de vigtigste strømninger og danske kunstnere fra midten af 1990’erne til i dag.

Desuden har hun publiceret følgende bøger:


Det iscenesatte fotografi. Rævens Sorte Bibliotek, Politisk Revy, 1992.

Sex, løgn og fotografi. Essays om kunst, fotografi, snapshots og virkelighed. Rævens Sorte Bibliotek, Politisk Revy, 1995 (med Erik Steffensen).

Symbolic Imprints. Photography and Visual Culture. (Red. med Lars Kiel Bertelsen og Rune Gade). Aarhus Univ. Forlag, 1999.

Mindesmærker. Tid og erindring i fotografiet. Rævens Sorte Bibliotek, Politisk Revy, 2001.

Den moderne kulturs historie. (Red. med Gert Balling, Mikkel Bogh, Henrik Reeh og Martin Zerlang), Gad 2006.

Kedelige Billeder. Fotografiets snapshotæstetik. Politisk Revy, 2007.

Læs mere

Seneste udgivelse

Manual til dansk samtidskunst

'Skulle det være kunst? Det ligner noget, ethvert barn kunne lave.' Sådan lyder det ofte, når talen falder på moderne kunst. To af landets fremmeste kunstkritikere har besluttet sig for at tage sagen i egen hånd og skrive den første danske introduktion til samtidskunsten. En brugsbog - lige til at putte i tasken før næste besøg på et kunstmuseum eller galleri.

Bøger af Mette Sandbye