Mette Karlsson

Beskrivelse

Mette Karlsson, født 1957, forfatter, bibliotekar, kulturformidler, foredragsholder og projektleder med ansvar for kunst- og kulturaktiviteter i det offentlige rum - udstillinger, events, koncerter og foredrag.

Mette Karlsson har gennem en årrække skrevet litteraturkritik og har oversat og skrevet faglige artikler og i 2015 udgav hun sammen med Søren Frandsen bogen VI KOMMER HJEM IGEN! - DAGLIGLIV OG DRAMA - DANMARK-EKSPEDITIONEN TIL NORDØSTGRØNLAND 1906 – 08.

Foto: Amalie Wanting

Læs mere

Seneste udgivelse

Vi kommer hjem igen!

Da Mylius-Erichsens Danmark-Ekspedition i 1906 forlod København for at sejle til Arktis, var det en enestående begivenhed, der havde hele nationens opmærksomhed. Men to års ophold i Grønland under ekstreme klimaforhold uden kontakt med omverdenen blev en hård prøvelse for de 28 deltagere.

 

For første gang nogen sinde udgives originale dagbogstekster fra ekspeditionens to kunstnere – Achton Friis og Aage Bertelsen. Levende, underholdende og dramatiske dagbøger, der fortæller om dagliglivet på godt og ondt. Mylius-Erichsens stræben for at nå sit mål og udfordre egne grænser kostede ham og hans slædehold livet, og det er denne gådefulde historie, der har udødeliggjort Danmark-Ekspeditionen.

 

Bogen er skrevet og redigeret af museumsinspektør Søren Frandsen og bibliotekar Mette Karlsson, og den er rigt og helt unikt illustreret med fotos samt Friis’ og Bertelsens malerier, tegninger og skitser fra opholdet i Grønland og indeholder endvidere originale bidrag af forskningsbibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek, Henrik Dupont og kunstneren og forfatteren Per Kirkeby.

Bøger af Mette Karlsson