Merete Stenner

Beskrivelse

Merete Stenner er passioneret underviser og formidler. Hun er uddannet cand. agro med speciale i bl.a. ridesikkerhed, læring og adfærd. Merete er desuden uddannet lydigheds- og klikkerinstruktør i Dansk Kennel Klub og basisinstruktør ved Blue Berry Hill med afsæt i en videnskabelig og evidensbaseret tilgang til hestetræning. Merete har mange års erfaring som landbrugsskolelærer og driver i dag virksomheden Røjlegaard med rideskole, foredrag, kurser og onlinekurser, heriblandt med stor succes Tryg til hest-kurser.

Læs mere

Seneste udgivelse

Tryg til hest

Tryg til hest handler om, hvad du helt konkret kan gøre for at få mere tryghed, rideglæde og mod og mindre usikkerhed i omgangen med din hest. Bogen er bygget op med teori, cases, konkrete trin for trin øvelser og tjeklister, så du kan arbejde med din egne udfordringer og målsætning.

Bogens fokus er på det konkrete og operationelle. Det hjælper nemlig ikke at gå til psykolog, hvis den egentlige udfordring er, at hesten ikke er styrbar. Ridning handler dog også om personlig udvikling, mod, indre ro, gode tanker og god vejrtrækning, så det er også inddraget, og der bliver arbejdet med disse aspekter i forskellige situationer og miljøer.

Det at være utryg ved sin hest er for mange forbundet med et stort tabu. Men faktisk indeholder ridning og omgangen med hesten for de fleste et element af at udfordre sig selv. Kunsten er at finde balancen mellem rettidig omhu og selvbegrænsende/ukonstruktiv utryghed. Heldigvis findes der en lang række enkle og effektive redskaber til at træne hesten, så den blive rolig og afslappet og til at finde eller genfinde tryghed og rideglæde.

Bøger af Merete Stenner