Mark Bowden

Beskrivelse

Mark Robert Bowden (f. 17. Juli 1951) er forfatter og redaktør på tidsskiftet Vanity Fair. Imens han har gjort journalistisk karriere på blandt andet The New Yorker, The Atlantic, Sports Illustrated og Rolling Stone har han også skrevet flere bøger, heriblandt Black Hawk Down, der i 2001 blev filmatiseret af Ridley Scott. Senest udkommet er Afslutningen - Mål: Osama Bin Laden om drabet på Al Qaedas overhoved.

Læs mere

Seneste udgivelse

Afslutningen

Genudgivelse i pocket.

 

I maj 2011 skød og dræbte amerikanske specialtropper verdens mest eftersøgte mand. I AFSLUTNINGEN fortæller Mark Bowden historien om jagten på Osama bin Laden; fra efterretningsarbejdet over den politiske godkendelse af operationen til likvideringen af manden bag terrorangrebet den 11. september 2001. Måned for måned, time for time og minut for minut opruller Bowden den dramatiske historie om den operation, der fandt sin afslutning med Osama bin Ladens død.

 

Vi følger præsident Barack Obama, der på baggrund af meget begrænset information skal træffe beslutningen om et angreb, der kan koste både amerikanske soldater og uskyldige pakistanere livet – og potentielt ødelægge hans egen politiske karriere. Vi møder de efterretningsagenter, der i ti år bruger alle deres vågne timer på at finde Osama bin Laden, vi får et indblik i, hvordan Osama bin Laden overhovedet kunne undslippe amerikanernes ti år lange klapjagt og vi kommer helt tæt på den militære eliteenhed, der sætter livet på spil for til sidst at få ram på verdens mest eftersøgte mand.

 

AFSLUTNINGEN er storpolitik og adrenalindrevet drama i ét.

 

Mark Bowden har tidligere skrevet den roste BLACK HAWK DOWN, som også er filmatiseret. Han er en af USA's mest anerkendte krigsskribenter og har haft adgang til såvel præsident Barack Obama, som de højest placerede kilder i militær og regering.

 

Bøger af Mark Bowden

Tilføj til ønskeliste

Afslutningen

Mark Bowden