Marina Allemano

Beskrivelse

Marina Allemano er dansk-amerikansk forfatter, litteraturforsker, ph.d. og adjungeret professor ved University of Alberta.

Marina Allemano har skrevet forfatterbiografier om Suzanne Brøgger, Hanne Marie Svendsen og Dorrit Willumsen og hun har bl.a. oversat Suzanne Brøggers EN GRIS SOM HAR VÆRET OPPE AT SLÅS KAN MAN IKKE STEGE og Hanne Marie Svendsens UNDER SOLEN til engelsk.

Læs mere

Seneste udgivelse

Prinsesse Sukkergodt med barberblad

Prinsesse Sukkergodt med barberblad – Læsninger i Dorrit Willumsens forfatterskab af Marina Allemano, forfatter, ph.d. og tidligere lektor i dansk sprog, skandinavisk og sammenlignende litteratur ved University of Alberta, Canada:

En veloplagt og indsigtsfuld introduktion til Dorrit Willumsens forfatterskab, fra debuten i 1965 med novellesamlingen Knagen, over gennembruddet med Marie. En roman om Madame Tussauds liv og andre romaner med historisk og biografisk baggrund, fx Bang om Herman Bang og Bruden fra Gent om Elisabeth, Christian den Andens dronning, over dramatikken og de to erindringsbind, Det søde med det sure og Pligten til lykke, til den seneste roman, Nær og fjern.

Prinsesse Sukkergodt med barberblad skaber overblik og sammenhæng og er skrevet på fascinationen af den skønhed og grumhed, der optræder i Dorrit Willumsens forfatterskab, ofte – og som den naturligste sag – side om side.

En præcis og overskuelig præsentation af en stor forfatters store forfatterskab.

Bøger af Marina Allemano