Marianne Stidsen

Beskrivelse

Marianne Stidsen, født 1962, er magister i Litteraturvidenskab 1995, lektor ved Nordisk Filologi ved Københavns Universitet.

Marianne Stidsen har været medredaktør på debutantantologien BEGYNDELSER fra 1995, har udgivet ANKOMSTER – TIL 90’ERNE fra 1995 og UDVEJE – FRA 90’ERNE fra 2001, begge antologier om ny dansk litteratur, og bl.a. også medredaktør af Den Blå Port. I 2002 udkom IDYLLENS GRÆNSER.

Læs mere

Seneste udgivelse

Hovedsporet

Dette er en dansk litteraturhistorie, men det særlige er, at den ser sit emne fra så højt et fugleperspektiv, at detaljerne forsvinder og hovedkonturen - hovedsporet - træder frem. I ét bind på 700 sider når vi fra Vølvens spådom og de islandske sagaer over Kingo, Holberg, Oehlenschläger og Hauch til Brandes, Blixen, Brøgger og Guldager. Arbejdsgruppen bag Hovedsporet - Jens Anker Jørgensen, Johnny Kondrup, Peter Olivarius, Bjarne Sandstrøm, Svend Skriver, Marianne Stidsen og Knud Wentzel - har skåret en principielt grænseløs historie ned til en stor, spændende fortælling om dansk litteratur. Værket er illustreret med danske kunstværker, udvalgt og tolket af Poul Erik Tøjner.