Mai-Britt Schultz

Beskrivelse

MAI-BRITT SCHULTZ (f. 1962) er forfatter, højskolelærer, kunstner, underviser, foredragsholder m.m. Har altid været interesseret i historien som fortælling – set fra nutiden. Tilhører generationen, der læste B.S. Ingemann, så Palle Lauring i fjernsynet og hørte Carsten Overskovs fantastiske radiofortællinger. Hun har skrevet og tegnet om Svendborg gennem 1.000 år, Peter Willemoes, Ambrosius Stub og illustreret mange bøger, artikler etc.

www.mai-britt-schultz.dk

Foto: Martin Ramsgaard

Læs mere

Seneste udgivelse

Det vidste du ikke om Danmark

VIDSTE DU AT ...

• Røde pølser oprindeligt blev farvet, så man kunne se, at de var fra dagen før?

• Antabus blev opfundet af to danske forskere ved et tilfælde?

Utroskab engang blev straffet med enten halshugning eller drukning?

Danmarks første elektricitetsværk lå i en kælder i Køge?

Danmarkshistorien er blevet fortalt masser af gange – ofte med fokus på konger og dronninger, statsministre, krige og økonomi. Men bag den store historie gemmer sig masser af små, overraskende fortællinger, som i lige så høj grad har været med til at skabe Danmark og danskerne.

DET VIDSTE DU IKKE OM DANMARK er en fascinerende rejse ind i historiens krinkelkroge – en række skæve og sjove beretninger om alle de glemte begivenheder, der har været med til at gøre os til dem, vi er i dag. Bogen indeholder bl.a. kapitler om vejhistorie, kejsersnit, fester, vindmøller, pølsevogne, idræt, censur, sygdomme, straf, charterrejser og kæledyr, som forhåbentlig vil gøre dig klogere og endnu mere nysgerrig på danskernes historie.

DET VIDSTE DU IKKE OM DANMARK er danmarkshistorie i øjenhøjde – fortalt levende og med et glimt i øjet af de to forfattere. Bogen er rigt illustreret, bl.a. med tegninger og akvareller af Mai-Britt Schultz.