Mai-Britt Schultz

Beskrivelse

MAI-BRITT SCHULTZ (f. 1962) er forfatter, højskolelærer, kunstner, underviser, foredragsholder m.m. Har altid været interesseret i historien som fortælling – set fra nutiden. Tilhører generationen, der læste B.S. Ingemann, så Palle Lauring i fjernsynet og hørte Carsten Overskovs fantastiske radiofortællinger. Hun har skrevet og tegnet om Svendborg gennem 1.000 år, Peter Willemoes, Ambrosius Stub og illustreret mange bøger, artikler etc.

www.mai-britt-schultz.dk

Foto: Martin Ramsgaard

Læs mere

Seneste udgivelse

Det vidste du heller ikke om Danmark

VIDSTE DU, AT ...

• alle udrykningslys før 1963 var grønne eller gule?

• der i 1936 var over 160 isfabrikanter i Danmark?

• danskerne i første omgang slet ikke brød sig om Coca-Cola?

• firmaet Nilfisk, der ikke har noget med fisk at gøre, i 1910 får patent på den første europæiske støvsuger?

Danmarkshistorien er blevet fortalt masser af gange – ofte med fokus på konger og dronninger, statsministre, krige og økonomi. Men bag den store historie gemmer sig masser af små, overraskende fortællinger, som i lige så høj grad har været med til at skabe Danmark og danskerne.

Historiker Rasmus Dahlberg og billedkunstner Mai-Britt Schultz har skrevet en opfølger til den populære DET VIDSTE DU IKKE OM DANMARK. Med vanlig vid og bid fortæller de sjove og skæve historier fra glemmebogen, kort sagt: alt det du heller ikke vidste om Danmark.

Du kan for eksempel læse om dansk reklamehistorie („Alt lykkes i en gasovn“), om spisevaner og madkultur gennem historien, om de nordatlantiske besiddelser, om fortidens tøjmode, om dansk fæstningsbyggeri og om ildebrande og brandvæsenets
historie. Og meget mere ...

Bogen er rigt illustreret, bl.a. med tegninger og akvareller af Mai-Britt Schultz.