Lars B. Goldschmidt

Beskrivelse

Lars Goldschmidt er kemiingeniør og ph.d. fra DTU og CBS, hvor han i dag begge steder er adjungeret professor med fokus på ledelse af professionelle. Lars har en lang praktisk erfaring med ledelse i offentlige og private organisationer fra ansættelser i Energistyrelsen, Mærsk Olie og Gas, Miljøstyrelsen, Arbejdsmarkedsstyrelsen, Dansk Handel og Service og Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Lars er i dag direktør i DI – Organisation for erhvervslivet og er medforfatter til en række bøger bl.a. Borgerlige ord efter revolutionen, Det nye systemskifte, Fusionsledelse i det offentlige, Følelsesfabrikken – Oplevelsesøkonomi på dansk, Hvor svært kan det være – Dilemmaer i videnledelse og Den refleksive leder – se dig selv udefra.

Læs mere

Seneste udgivelse

Harlekinledelse

Kriser, globalisering, mangfoldighed, klimaforandringer og omlægning af energiproduktionen … Fremtiden byder på en sværm af hyppige radikale forandringer, og når omverdenen er turbulent og uforudsigelig, er det vanskeligere at bedrive ledelse. Men de radikale forandringer rummer også muligheden for at komme forandret og styrket ud på den anden side.

 

Hvordan? Det giver Bolette Christensen, Hanne Sundin og Lars Goldschmidt deres bud på i Radikale forandringer.

 

Bolette Christensen, direktør i Dansk Industri, Lars Goldschmidt adjungeret professor på DTU og CBS samt direktør i DI og Hanne M. Sundin, konsulent i DI Videnrådgiverne er hver for sig kendte for deres ekspertiser og sætter sig for første gang sammen i anledning af bogen og giver deres bud på nutidens og fremtidens ledelse. De ønsker med den nye bog at fokusere på de tre vigtigste aspekter, som

ledere

i danske virksomheder skal forholde sig til:

 
  • Mangfoldighed: Rust din virksomhed til mangfoldighed inden for køn, etnicitet, uddannelsesbaggrund, seksualitet, holdninger …
 
  • Følgeskab: Halvdelen af ledelsesrelationen er lederen. Den anden halvdel er medarbejderen - følgeskabet. Lederen kan gøre meget, men ikke ret meget alene. Derfor skal lederen skabe plads til medarbejdernes ansvarstagen og medledelse.
 
  • Og de tre hovedværktøjer: Lean, robust og adræt. Lean kan bruges som effektiviseringsværktøj, Robust, som risikostyringsværktøj og Adræt, som omstillingsværktøj. De tre værktøjer kan anvendes samtidigt og i forskellige faser i forløbet gennem den radikale forandring.

 

Lederen til nutiden skal være robust og adræt, være refleksiv og tænke i mangfoldighed. Hun skal forstå at skabe følgeskab og begejstring blandt medarbejderne.   

Udover at forfatterne bruger deres egne erfaringer som hhv. ledere og medarbejdere under radikale forandringer rummer bogen også interviews med fire markante topledere: Lars Munch fra JP/Politiken, Ingelise Boganson fra Alectia, Birgit W. Nørgaard indtil for nylig hos Carl Bro/Grontmij og Niels Højbjerg nu stadsdirektør i Århus tidligere leder af Fyns amt. Deres gennemgående citater giver ledelsesrefleksionerne i bogen kød og blod .

 

Bøger af Lars B. Goldschmidt