Laila Ingrid Rasmussen

Beskrivelse

Laila Ingrid Rasmussen (f. 1960) debuterede i 1994 med romanen Déjà-vu. Siden har hun udsendt romanerne Betingelser for liv og Stjernen, novellesamlingen Tordenkaffe og den poetiske logbog 12. togtben fra sin tur til Sydpolen med Galathea 3-ekspeditionen. I sin seneste udgivelse, Mit kvarter, går Laila Ingrid Rasmussen tæt på sin bydel, Christianshavn.

Laila Ingrid Rasmussen er uddannet på Forfatterskolen og har bl.a. modtaget LO's kunstnerlegat og Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

Læs mere

Seneste udgivelse

En skærsommerdag

En skærsommerdag foregår i en have, en ganske særlig have – en børnehave – eller er det en slags edens have? To unge mennesker mødes under et kastanjetræ og forelsker sig. Helenaroserne gror, kærligheden vokser, børnene leger, og alle er i gang med at forberede en traditionsrig fest for at fejre den længste og lyseste dag på året. Alt skal være fint og rent, der skal pyntes op og kostumerne skal ses efter, og der skal øves på sangen ”Og det var en skærsommerdag”.

Laila Ingrid Rasmussen kredser i sit forfatterskab om, hvad det vil sige at være et menneske. I En skærsommerdag stiller hun skarpt på hverdagslivet i en børnehave, og hvad det vil sige at blive et menneske. Med sit fine, klare og poetiske sprog fortæller hun minutiøst og detaljeret om barnet og kærligheden, om dannelse i ordets oprindelige betydning, om alt det der skal til for at tilegne sig livet og verden.

En skærsommerdag en roman der handler om det vigtigste i livet: Kærligheden. Barnet. Nærværet.

Laila Ingrid Rasmussen, f. 1960, er uddannet fra Forfatterskolen. Hun har et stort forfatterskab bag sig med bl.a. Stjernen, 2004, som var månedens bog i boghandlerne og nomineret til Radioens Romanpris. Novellesamlingen Tordenkaffe 2006, og senest Mit kvarter, 2010, præmieret af Statens Kunstfond.

Bøger af Laila Ingrid Rasmussen