Kristina Stoltz

Kristina Stoltz er født i 1975 i København. I barndomshjemmet på Christianshavn fyldte både morens gode fortællinger og litteraturen. I de første mange år af Kristinas liv var det dog dansen, der dominerede. Indtil den dag det gik op for hende, at det var i forfattergerningen, hun skulle udfolde sin kreativitet.

Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi, men færdiggjorde aldrig studierne.

Kristina har et alsidigt forfatterskab bag sig og har udgivet både digte, noveller, romaner og musiktekster, genrer hun alle mestrer.

"Med sin anden roman, Æsel, har Kristina Stoltz begået et overbevisende og velgørende ambitiøst værk, der formår både at tilfredsstille litterære, sproglige og psykologiske krav og troværdigt beskrive et eksotisk og svært emne ... Kristina Stoltz er en forfatter, vi skal regne med.” Sådan skrev Politiken i 2011.

Senest har hun udgivet På ryggen af en tyr – En tragedie, hvis undertitel slår tema og stemning an for en roman, der er ”et epos om en civilisation på vej mod en slags gennembrud. Særegen i sin komposition. Fermt opbygget med sin kobling af det konkrete og det symbolske.” (Berlingske) Og om hvilken det i samme omgang bliver påpeget, at den ikke ligner noget andet i dansk litteratur.

Bøger