Kirsten Klein

Beskrivelse

Kirsten Klein, f. 1945, er en af Danmarks mest anerkendte fotografer.

Kirsten Kleins fotografier er sanselige, poetiske og ofte melankolske skildringer af landskaber og mennesker, overvejende fra egnene omkring Mors, hvor hun bor. Fra slutningen af 1980'erne begyndte Kirsten Klein at arbejde med gamle fotografiske teknikker som platintryk og cyanotypi.

I 1994 udkom bogen Øen bag havet med tekst af Knud Sørensen, og samme år hædredes hun med Kulturministeriets Fotografiske Bogpris samt Thorvald Bindesbøll Medaljen.

Med hendes skarpe blik for både det storslåede og detaljen i naturen, og i selve behandlingen af motiverne, er der mange lighedspunkter mellem Klein og den berømte, amerikanske naturfotograf Ansel Adams. Samtidig giver Kleins sensitive stoflighed associationer til store danske malere som Vilhelm Hammershøi og Oluf Høst.

Kirsten Klein har illustreret talrige bøger og udgav i 1998 En hymne til Irland.

Foto: Krass Clement

Læs mere

Seneste udgivelse

Himmerland

Himmerland gør sig gældende ved sin natur – kør engang en tur på vejen langs Lovns Bredning! – og er kendt fra både historien og kunstens og litteraturens verden: Her blev oldtidsminderne Skarpsallingkarret og Gundestrupkarret fundet i 1891, her boltrede Skipper Clement sig og brændte og hærgede, her er cisterciensernes Vitskøl Kloster og færgen mellem Sundsøre og Hvalpsund, her er Aggersund og herregårde som Lynderupgaard og Hessel, her er Foulum, hvor Martin A. Hansen gik rundt i sit alt for store tøj, her er Frejlev Kirke med Per Kirkebys glasmosaikker og skulptur på kirkegården, og her er Farsø og Johannes V. Jensen og  himmerlandshistorier.