Kina Bodenhoff

Beskrivelse

Kina Bodenhoff, født 1949, er oversætter, redaktør og forfatter.

Siden Kina Bodenhoff debuterede som oversætter i 1985 med oversættelsen af Fran Arricks ungdomsroman UDVEJ, har hun oversat adskillige værker fra især svensk og engelsk. Heriblandt Astrid Lindgrens samlede værker, der tæller titler som BRØDRENE LØVEHJERTE, MIO, MIN MIO og EMIL FRA LØNNEBERG.

Kina Bodenhoff har også redigeret Jens Andersens biografi om Astrid Lindgren DENNE DAG, ET LIV, udvalgt og redigeret OG SÅ ER DET GODNAT! – GYLDENDALS STORE FORTÆLLEBOG og brevvekslingen JEG HAR OGSÅ LEVET.

I 1995 udkom EN SVEND I TRAFIKKEN som blev illustreret af Flemming Quist Møller.

Grafiker: Henriette Wiberg Danielsen

Læs mere

Seneste udgivelse

Filmens København

De senere år er København begyndt at insistere på en plads blandt filmens verdensbyer. Med film som En kongelig affære og The Danish Girl og tv-serier som Forbrydelsen og Borgen er København rejst ud i verden med billeder af en by, der ikke længere alene tilhører folkekomedien fra Olsen Banden eller tidligere tiders socialrealisme, men nu også rummer elementer af thriller, krimi, mystik og magt.

Filmens København, fortæller hele historien i ord og billeder. Fra cykelpigerne i PH’s Danmarksfilm til gadedrengene i Michael Noers Nordvest, fra den folkelige trappeopgang i Huset på Christianshavn til et landskab af magt, glas og stål i DRs Bedrag. Fra den skøre sci-fi-fantasi i kultklassikeren Reptilicus til Christoffer Boes vrangvendte leg med den indre by i Reconstruction.

Bogen inviterer sin læser på en visuel vandring gennem en by, vi både kender fra vores egne bevægelser gennem byen og fra de levende billeders blik. Filmens København er mere end bare en spejling; filmene og tv-serierne skaber tilsammen et sted så rigt på drømme, minder og følelser, at vi instinktivt genkender det og kobler det på vores oplevelse af virkelighedens by.

Der findes righoldige skildringer byer som Paris og New York på film. Men bogen om København på film mangler. Det vil Filmens København råde bod på.

 

 

 

Bøger af Kina Bodenhoff