Johnny Kondrup

Beskrivelse

Johnny Kondrup, født 1955, er Dr. Phil fra Syddansk Universitet i 1994 og har siden 2012 fungeret som professor i nordisk litteratur ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet. Johnny Kondrup var medforfatter på den danske litteraturhistorie HOVEDSPORET, som udkom i 2005.

I sin forskning har Johnny Kondrup bl.a. beskæftiget sig med forfatterselvbiografier og med editionsfilologi, hvilket henholdsvis har udmundet i udgivelserne LIVSVÆRKER fra 1986 og EDITIONSFILOLOGI fra 2011. Johnny Kondrup er medlem af en række litterære selskaber heriblandt Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Læs mere

Seneste udgivelse

Hovedsporet

Dette er en dansk litteraturhistorie, men det særlige er, at den ser sit emne fra så højt et fugleperspektiv, at detaljerne forsvinder og hovedkonturen - hovedsporet - træder frem. I ét bind på 700 sider når vi fra Vølvens spådom og de islandske sagaer over Kingo, Holberg, Oehlenschläger og Hauch til Brandes, Blixen, Brøgger og Guldager. Arbejdsgruppen bag Hovedsporet - Jens Anker Jørgensen, Johnny Kondrup, Peter Olivarius, Bjarne Sandstrøm, Svend Skriver, Marianne Stidsen og Knud Wentzel - har skåret en principielt grænseløs historie ned til en stor, spændende fortælling om dansk litteratur. Værket er illustreret med danske kunstværker, udvalgt og tolket af Poul Erik Tøjner.

Bøger af Johnny Kondrup