Johnny Kondrup

Beskrivelse

Johnny Kondrup, født 1955, er Dr. Phil fra Syddansk Universitet i 1994 og har siden 2012 fungeret som professor i nordisk litteratur ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet. Johnny Kondrup var medforfatter på den danske litteraturhistorie HOVEDSPORET, som udkom i 2005.

I sin forskning har Johnny Kondrup bl.a. beskæftiget sig med forfatterselvbiografier og med editionsfilologi, hvilket henholdsvis har udmundet i udgivelserne LIVSVÆRKER fra 1986 og EDITIONSFILOLOGI fra 2011. Johnny Kondrup er medlem af en række litterære selskaber heriblandt Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Læs mere

Seneste udgivelse

Hovedsporet

Dette er en dansk litteraturhistorie, men det særlige er, at den ser sit emne fra så højt et fugleperspektiv, at detaljerne forsvinder og hovedkonturen - hovedsporet - træder frem. I ét bind på 700 sider når vi fra Vølvens spådom og de islandske sagaer over Kingo, Holberg, Oehlenschläger og Hauch til Brandes, Blixen, Brøgger og Guldager. Arbejdsgruppen bag Hovedsporet - Jens Anker Jørgensen, Johnny Kondrup, Peter Olivarius, Bjarne Sandstrøm, Svend Skriver, Marianne Stidsen og Knud Wentzel - har skåret en principielt grænseløs historie ned til en stor, spændende fortælling om dansk litteratur. Værket er illustreret med danske kunstværker, udvalgt og tolket af Poul Erik Tøjner.