Joan Kirk Jensen

Beskrivelse

Joan Kirk Jensen, født 1969, er fra Vestjylland og uddannet arkæolog. Joan Kirk Jensen arbejder i Den Ny Opera i Esbjerg.

Joan Kirk Jensen debuterede som forfatter i 2015 med romanen ØDELAND. I debuten udfolder Joan Kirk Jensen et intenst drama om at vokse fra og falde ud. Om at opsøge livets grænse i en SM-klub og finde den på et psykiatrisk hospital. ØDELAND udspiller sig mellem gården på heden og hospitalet i byen. Det er erindringen om kærester, der slår og kærester, der elsker. Det er lange dage på landet og lange nætter i hospitalstøj.

Fotograf: Jesper Hede, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Ødeland

Ødeland er Joan Kirk Jensens debutroman. Et intenst drama og en lille dannelsesroman om at vokse fra og falde ud. Om at opsøge livets grænse i en SM-klub og finde den på et psykiatrisk hospital.

S rejser fra hjemstavnen og fra den voldelige kæreste i Vestjylland, til byen og til kollegiet og derfra direkte videre til psykiatrien. På hospitalet får hun besøg af den prosituerede Mia, der læser op af sin dagbog, mens S i tankerne besøger de mænd, der har sendt hende helt ind i sig selv. Hun besøger hjemstavnen med de agrare rutiner og de døde kreaturer på markerne og hun besøger den syge moster og den forliste kærlighed.

Ødeland er gården på heden og hospitalet i byen. Det er erindringen om kærester, der slår og kærester, der elsker. Det er lange dage på landet og lange nætter i hospitalstøj, hvor sindets eget sprit opløser fantasi og virkelighed.

Bøger af Joan Kirk Jensen

Tilføj til ønskeliste

Ødeland

Joan Kirk Jensen