Jesper Kurt-Nielsen

Beskrivelse

Jesper Kurt-Nielsen er museumsinspektør på Nationalmuseet med ansvar for arkiver og biblioteker i Etnografiske Samling og Danmarks Nyere Tid.

Han har læst på Saxo-Instituttet og Center for Afrika Studier ved Københavns Universitet og er MA i historie og museumsetnografi. Han har rejst og arbejdet i Afrika og har bl.a. været udstationeret som projektkonsulent for Nationalmuseet i Ghana, og i 2010 rejste han på egen hånd i Olufsens fodspor ned ad Nigerfloden og til den myteopspundne by Timbuktu.

Foto: Morten Holtum

Læs mere

Seneste udgivelse

Manden der ikke ville være høflig

Den danske læge og passionerede samler Agner Møller (1892-1976) havnede i 1920’erne på den lille indonesiske ø Nias ud for Sumatras kyst. Agner Møller var langt mere interesseret i kulturen og etnografien end i at passe sit arbejde som læge – og en af Møllers bedrifter for eftertiden er, at han opkøbte et stort antal kulturgenstande og et helt høvdingehus, som han fik bugseret til København og Nationalmuseet.

Den egensindige Møller giftede sig desuden med en purung høvdingedatter fra Nias, som han tog med hjem til Dan-mark trods stor modstand fra myndighederne og hustruen.

Museumsinspektør på Nationalmuseet og forfatter Jesper Kurt-Nielsen har skrevet et biografisk portræt af en stor, kantet personlighed, hvis liv rummede mange konflikter og dramaer.

Bogen er rigt illustreret.

Bøger af Jesper Kurt-Nielsen