Jaron Lanier

Beskrivelse

Jaron Lanier er videnskabsmand, musiker og forfatter. Han er bedst kendt for sit arbejde med virtual reality og sin støtte til humanisme og bæredygtige løsninger i en digital sammenhæng.

Han er manden bag firmaet VPL Research, som skabte de første kommercielle virtual-reality-produkter og applikationer som kirurgisk simulation. Han er forfatter til flere internationale bestsellere. Dawn of the new everything blev kåret som årets bedste bog 2017 af Wall Street Journal og The Economist.

Foto: John Naughton

Læs mere

Seneste udgivelse

Ti argumenter for at slette dine profiler på de sociale medier nu

Du har måske svært ved at forestille dig, hvordan dit liv ville være, hvis du ikke havde dine profiler på de sociale medier, men Jaron Lanier, som opfandt virtuel reality, insisterer på, at du vil få det bedre uden.

Bogen er ikke imod ny teknologi. Det er en optimistisk bog om, at vi kan gøre det bedre. Den er kritisk over for den forretningsmodel, der styrer de sociale medier. Vi får det hele gratis, men til gengæld er vi blevet reduceret til produkter og verdens rigeste virksomheder lever af at høste vores data og vores kommunikation for bedre at kunne manipulere os. Det er muligt at gøre noget helt andet på nettet, men først må vi ud af det spindelvæv, som vi er blevet fanget i.