Jan Persson

Beskrivelse

Jan Persson (født 1943) har siden 1962 arbejdet freelance som fotograf for en række danske aviser og magasiner. Tidligt i karrieren specialiserede Persson sig i at fotografere jazzscenen, heriblandt flere af jazzens største internationale profiler. Senere udvidede han sit virke til også at dokumentere og portrættere nogle af pop- og rockmusikkens største navne fra ind- og udland. Hans fotografier er dokumenteret i en række udstillinger og bogudgivelser og optræder på mere end 1.000 pladecovers.

Jan Persson har leveret fotos til Down Beat siden 1962 og i årevis endvidere til Jazz Special (DK, Musica Jazz (IT), Melody Maker (UK) og Politiken, Berlingske og Ekstra Bladet.

Jan Persson modtog Ben Webster Prisen i marts 2004.

http://www.janperssoncollection.dk/index.html

Læs mere

Seneste udgivelse

GAS

Der findes ingen i dansk rockmusik som Gasolin’. De var på en gang både Danmarks Rolling Stones og Beatles. Der var rabalder, der var masser af succes, og refrainet var i den grad frit. Torben Bille fortæller historien om de fire Gasser, og Jan Perssons utrolige fotos er et unikt indblik i livet som Danmarks mest populære rockorkester.

Bøger af Jan Persson

Tilføj til ønskeliste

GAS

Torben Bille, Jan Persson