Ingmar Bergman

Beskrivelse

Ingmar Bergman (1918-2007) var svensk film- og teaterinstruktør og forfatter. Han regnes for en af film- og scenekunstens lysende stjerner og en af det 20. århundredes store kulturpersonligheder.

Foto: Joost Evers, 1966

Læs mere

Seneste udgivelse

Romantrilogi: Den gode vilje, Søndagsbarn, Personlige samtaler

Ingmar Bergmans anmelderroste, selvbiografiske romaner Den gode vilje (1991), Søndagsbarn (1993) og Personlige samtaler (1996) udkommer nu for første gang samlet. Romantrilogien skildrer en medrivende slægtshistorie om kærlighed, familie og parforhold, fortalt med humor og intellekt midt i den svenske idyl - med Ingmar Bergmans egen familie i centrum.

Den gode vilje handler om mødet mellem Ingmar Bergmans forældre og skildrer deres forelskelse og ægteskab, indtil de umiddelbart før Ingmar Bergmans fødsel forlader præstegården i Forsboda og flytter til Stockholm. Søndagsbarn skildrer en sommer i Ingmar Bergmans barndom med den bergmanske familie, men også ægteskabet mellem Ingmars far og mor, som det opleves gennem barnets øjne. I Personlige samtaler belyses forældrenes ægteskab, og den katastrofe, det har udviklet sig til, gennem fem personlige samtaler.

Med forord af The New Yorker-skribenten Daniel Mendelsohn.

Bøger af Ingmar Bergman