Henry Grayson

Beskrivelse

Henry Grayson er amerikaner og har en ph.d.-grad i psykologi fra Boston University. Han er desuden autoriseret psykoanalytiker og psykoterapeut og har været ansat som lektor ved City University i New York.

Henry har grundlagt National Institute for the Psychotherapies i New York, et førende institut inden for psykoterapeutuddannelser. Henry Grayson har endvidere skabt metoden Synergetic Therapy har startet Synergetic Therapy Institut og er grundlægger af og den seneste formand for Association for Spirituality and Psychotherapy. Han har også grundlagt American Eating Disorders Center og været leder af det gennem 20 år.

Han har optrådt mange gange på amerikansk tv og i dokumentarprogrammer og har skrevet flere bøger samt talrige artikler.

I sin lange karriere har Grayson desuden været vært for en ugentlig radioudsendelse og fast psykolog på et tv-program om vægttab. Han arbejder i sin praksis både med enkeltpersoner, par og grupper, hvor han integrerer forskellige former for psykoterapi og psykoanalyse med sind-krop-forskning, spiritualitet, mindfulness og meditation. Han holder mange forelæsninger over hele USA og i mange andre lande og er desuden medformand for PTSD Medical Task Force, en ekspertgruppe, der uddanner praktiserende læger i at tilbyde en effektiv behandling til udsendt militærpersonale efter hjemsendelse.

Han har arbejdet med selvhelbredelse, siden han var 25 år.

Læs mere om forfatteren på www.henrygrayson.com

Foto: Michelle Donaldson, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Helbred dig selv indefra

De senere år er det blevet mere og mere anerkendt, hvor meget vores sind og følelser påvirker vores helbred. Det viser bl.a. de mange studier af placeboeffekten. Psykologen og forfatteren Henry Grayson har i mere end 30 år beskæftiget sig med krop-sind-forbindelsen og sammenhængen mellem bevidste og ubevidste traumer, overbevisninger, tankemønstre og vores sundhedstilstand. I Helbred dig selv indefrapræsenterer han både metoder til at bevidstgøre de psykologiske faktorer, der underminerer vores helbred, og en række redskaber til at fjerne disse underliggende årsager, så vi kan genvinde vores optimale sundhed. Ifølge Grayson er sundhedsproblemer tit relateret til oplevelser i vores barndom, men det kan også være overbevisninger, der er blevet nedarvet i vores familie, eller ligefrem oplevelser fra tidligere liv.  Rækken af metoder han anbefaler, inkluderer blandt andet akupressur og en form for tapping og åndedrætsteknik, som kan berolige det limbiske system i hjernen, som er med til at forårsage stress i kroppen. Henry Grayson inddrager sin egen historie, beskriver spændende cases fra sine mange års arbejde med klienter og giver læseren spørgeskemaer og en lang række effektive øvelser og anvisninger, som rækker ud over normal samtaleterapi. Bogen giver dyb indsigt i de psykologiske faktorer, der står i vejen for, at vi kan udleve vores største potentiale, og anviser, hvordan vi når frem til et liv med sundhed, overskud og glæde.

Bøger af Henry Grayson