Henrik Lund

Beskrivelse

Henrik Lund, født 1957. Bor i Allerød. Film- og TV-producent siden 1985.

Adoptivfar til David født i Peru 1998. David kom til Danmark som 4 årig og er nu 12 år.

²David, hvilken planet kommer du fra?² spurgte en dreng min søn engang i børnehaven. David har kulsort hår og sorte øjne fordi han er født i Amazonas/Peru.

Og selvom det var svært, at lade være med at grine, slog det mig, at det jo ofte er sådan, det er med adoptivbørn; de kommer ofte fra et land langt væk og ser helt anderledes ud. De tænker måske ikke over det i det daglige, men bliver alligevel jævnligt konfronteret med det.

I mange år gik jeg og tænkte på, hvordan jeg kunne fortælle en historie der kunne forklare børn hvad det vil sige at blive- og være adopteret, men havde svært ved at finde en måde at gøre det på. Da jeg så fik mulighed for at arbejde med tegneren/animatoren Liller Møller lå det ligefor at lave historien som tegnefilm. Da det er dyrt og tidskrævende at lave tegnefilm, tog det et stykke tid at realisere. Undervejs fik jeg den idé, at prøve at få historien udgivet som bog og lavede en papirudgave som jeg sendte til Gyldendal. Til min store glæde fandt Gyldendal den relevant at udgive og nu er den der med titlen "Hvor kommer DU fra?".

For tiden arbejder jeg på en fortsættelse med arbejdstitlen "Mor, hvad koster egentlig en lillebror?"

Hos www.adoptionsverden.dk <http://www.adoptionsverden.dk> kan filmen købes på DVD.

Læs mere

Bøger af Henrik Lund