Hans Magnus Enzensberger

Beskrivelse

Hans Magnus Enzensberger, født 1929, har et usædvanlig omfangsrigt forfatterskab bag sig med over 50 udgivelser: digte, romaner, videnskabelige værker, dramatik. Han har desuden virket som kritiker, oversætter og udgiver. Hans Magnus Enzensberger er kendt som en af Europas skarpeste intellektuelle stemmer, beundret af såvel meningsfæller som modstandere, og har blandt andet modtaget Sonning-prisen.

Hans Magnus Enzensberger kritisk-analytiske og fremsynede samfundsengagement er kommet til udtryk i udgivelser som ÅH, EUROPA fra 1987 og MED UDSIGT TIL BORGERKRIGEN fra 1993. I 2008 udkom hans tankevækkende bog om generalen, der modstod Hitler, HAMMERSTEIN, ELLER EGENSINDIGHEDEN.

Læs mere

Seneste udgivelse

Tumult

Hans Magnus Enzensberger er ikke kendt for at strø om sig med interviews eller udtalelser om personlige forhold i det hele taget. Tværtimod. Derfor vakte det opsigt i Tyskland, da ”Tumult” udkom sidste efterår og det stod klart, at Enzensberger havde skrevet en selvbiografi. ”Tumult” er et resultat af, at Enzensberger i sin kælder fandt en kasse med gamle notater, der bl.a. omhandler hans besøg i Krustjovs feriehus i 1963.

Turene til U.S.S.R. blev også anledningen til skilsmissen fra hans første kone, da han mødte den russiske forfatter Maria Makarova, som han forelskede sig i og senere giftede sig med. I "Tumult" møder den ældre Enzensberger møder sig selv, som han var for 50 år siden, og læseren får indblik i tidens (60’ernes) politiske landskab samt forfatterens holdning til den unge Enzensberger.

Bøger af Hans Magnus Enzensberger