Giorgio Fontana

Beskrivelse

GIORGIO FONTANA (f. 1981) er italiensk forfatter og bosat i Milano. Han har skrevet fem romaner. En lykkelig mands død, der er hans første bog på dansk, vandt Campiello-prisen i 2014.

Foto: Argirò/Demontis

Læs mere

Seneste udgivelse

En lykkelig mands død

  • En eksistentiel undersøgelse af et menneskes kamp for retfærdighed og et forsøg på at forstå, hvorfor vi handler, som vi gør. Rammen er sat i Milano i 1980’erne, hvor kommunistiske terrorister hærgede byen.
  • Vinder af Premio Campiello, en af de største litterære priser i Italien

 Milano, 1981. En statsanklager, en terrorist – og deres kamp for retfærdighed. En spændende politisk thriller.

I 1981 hersker i Milano frygten for den venstreekstreme terrorisme. En politiker fra Kristendemokraterne bliver slået ihjel, og den unge statsanklager Colnaghi skal stå for efterforskningen. Og allerede efter kort tid har han heldet med sig: topterroristen Gianni Meraviglia bliver anholdt. Men jo mere Colnaghi beskæftiger sig med Meraviglias motiver og med skyldsspørgsmålet, jo mere presserende bliver det for ham at forstå den mærkværdige etik, der kan retfærdiggøre at slå et andet menneske ihjel. Hvorfor vælger to mennesker, der som han og Meraviglia begge drømmer om retfærdighed, to så forskellige veje? Med sitrende intensitet lader Fontanas kloge og højspændte roman Italiens ”blytunge år” genopstå.

Giorgio Fontana, f. 1981, er bosat i Milano og har studeret filosofi. Hans sidste roman, Per legge superiore (2011), var et markant gennembrud i Italien.

Bøger af Giorgio Fontana