Gaute Heivoll

Beskrivelse

Gaute Heivoll (f. 1978) er født og opvokset i Norge. Han har skrevet romaner, noveller og lyrik og brød internationalt igennem med romanen Før jeg brænder ned, som blev solgt til udgivelse i 17 lande og modtog en række litterære priser i hjemlandet, blandt andet den prestigefulde Brageprisen. Før jeg brænder ned kom på dansk i 2011 og blev fulgt op af romanen Kongens hjerte i 2013.

www.gauteheivoll.no

På Samleren er udkommet:
Før jeg brænder ned, roman, 2011
Kongens hjerte, roman, 2013
Over det kinesiske hav, roman, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Over det kinesiske hav

Med en historie baseret på virkelige hændelser har Gaute Heivoll skrevet en dybt humanistisk roman om værgeløse mennesker og stærke familiebånd.

Et ungt par skaber lige før anden verdenskrig deres eget forplejningshjem – en institution for mentalt handikappede. Huset bygger de i skovkanten og flytter ind med deres lille dreng og endnu et barn i vente.

Snart fyldes rummene med patienter; den religiøse grubler Christian Jensen, tavse Matiassen og Onkel Josef, der er en af de mest belæste i bygden. Siden kommer en søskendeflok på fem til ’galehuset’, som det bliver kaldt. Krigen slutter, men den usædvanlige storfamilie får alt andet end fred. For snart rammes de af en tragedie, som kommer til at mærke dem for livet.

.

Bøger af Gaute Heivoll

Tilføj til ønskeliste

Over det kinesiske hav

Gaute Heivoll

Tilføj til ønskeliste

Kongens hjerte

Gaute Heivoll