Francois Zimeray

Beskrivelse

François Zimeray, født 1961, er fransk advokat. Tidligere var han borgmester i Petit-Quevilly i Normandiet fra 1989 til 2012, hvorefter han var præsident i Rouen Stor-kommune frem til 2008.

I 2008 blev François Zimeray fransk menneskerettighedsambassadør, hvilket han var frem til sin udnævnelse til fransk ambassadør i Danmark i 2013. François Zimeray var desuden medlem af Europaparlamentet fra 1999 til 2004 for Parti Socialiste og blev i 2003 udnævnt som advokat ved Den Internationale Straffedomstol. I 2016 udgav François Zimeray JEG HAR SET DET SAMME ANSIGT OVERALT.

Fotograf: Les Kaner, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Jeg har set det samme ansigt overalt

Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, var til stede i Krudttønden 14. februar 2015, da stedet blev udsat for et terrorangreb. Oplevelsen får ham til at se tilbage på sine fem år som menneskerettighedsambassadør for Frankrig, og i bogen “Jeg har set det samme ansigt overalt” fortæller han i meget personlige og barske erindringsglimt om sine mange møder med umenneskelige grusomheder rundt omkring i nogle af verdens værste brændpunkter. Francois Zimeray har rejst til lande som Rwanda, Burma, Colombia, Libyen, Tjetjenien og Congo og oplevet, at lidelsen er den samme, uanset hvor han har opholdt sig, fordi mennesket er universelt.

“Jeg har set det samme ansigt overalt” gør opmærksom på menneskerettighedernes svære vilkår mange steder i verden, og bogen er en stærk kamp mod ligegyldighed og glemsel.

Bøger af Francois Zimeray