Fernando Aramburu

Beskrivelse

Fernando Aramburu, født 1959, er en af Spaniens største nulevende forfattere. Han er født i San Sebastian, men har siden midten af 1980’erne været bosat i Tyskland. Aramburu har skrevet en række romaner, men han fik sit store internationale gennembrud med Patria, der foreløbig er solgt til udgivelse i 23 lande. Alene i den spansktalende verden har romanen solgt i knap én million eksemplarer. Romanen er hyldet af både anmeldere og læsere, og Aramburu har modtaget et utal af prestigefyldte litterære priser for den, blandt andre den spanske Premio de Narrativa 2017 og den italienske Premio Strega Europeo 2018.

I foråret 2019 starter optagelserne til HBO-serien af Patria, den første roman af Fernando Aramburu, der oversættes til dansk.

Foto: © Ivan Giménez, 2019

Læs mere

Seneste udgivelse

Patria

Spansk succesroman om venskab og forsoning. 

Miren and Bittori har været bedste venner hele livet, de er vokset op i den samme lille by i det nordlige Spanien. Med begrænset interesse for politik, har terrortruslen fra ETA ikke påvirket deres liv synderligt. Da Bittoris mand begynder at modtage trusselsbreve fra ETA – de kræver penge, beskylder ham for at være stikker og forræder – vender hun sig mod veninden for at søge hjælp. Men Mirens loyalitet er splittet: hendes søn Joxe Mari er netop blevet rekrutteret af terrorgruppen og at tage afstand fra dem som skadelige og onde, vil være det samme som at undsige sit eget kød og blod. Spændinger eskalerer, venskaber knuses.

Fernando Aramburu er en af Spaniens største nulevende forfattere. Han er født i San Sebastian, men er i dag bosat i Tyskland. Patria er den første roman af Aramburu, der oversættes til dansk. 

”Uforglemmelig, storslået og tankevækkende … Det Tolstoj magtede i Krig og fred, magter Aramburu her.” – El Pais

”Romaner på seks hundrede sider er sjældent lette at fordøje, men Patria – inddelt i mere end 100 korte kapitler – kan binge-læses.” – The Guardian

Bøger af Fernando Aramburu

Tilføj til ønskeliste

Patria

Fernando Aramburu