Doris Ottesen

Doris Ottesen

Når jeg er kendt værdig til at optræde på Gyldendals hjemmeside, er det, fordi den gode forlagsdirektør Johannes Riis opfordrede mig til at skrive en bog om Kerstin Ekman og hendes forhold til kristendommen. Den udkom på Gyldendal i 2009 på Kerstin Ekmans fødselsdag d. 27. august og hedder Barmhjertighed med undertitlen en fortælling om Kerstin Ekmans forfatterskab.

Det er kun med nogen tøven, jeg kalder mig forfatter. Af uddannelse er jeg teolog, og jeg har virket som præst i den danske folkekirke i fjorten år, dels i et landsogn på Sjælland, dels i et bysogn på Frederiksberg. I 1988 tog jeg min afsked og har siden virket som folkeoplyser, formidler, fortæller – og altså som forfatter. Mit speciale er genfortælling af de store nordiske romanværker af Kerstin Ekman, Herbjørg Wassmo, Sigrid Undset, Göran Tunström og Tage Skou-Hansen. Jeg arbejder altid kun med fortællinger med et eksistentielt budskab, som jeg tolker i et kristent perspektiv.

Jeg har altid været optaget af litteratur, ja, jeg har tilmed læst det på universitetet (eksam.art.). Jeg har også altid skrevet og har i femogtyve år regelmæssigt skrevet anmeldelser og klummer i Kristeligt Dagblad. Efterhånden er det så også blevet til nogle bøger.

Jeg mistede min mor som syvårig, og dette tab og dermed sammenhørende svigt har været livsafgørende. Det har jeg skrevet en bog om, der hedder Børn og sorg. Den har der åbenbart været behov for, for den er kommet i andet oplag og er oversat til norsk.

Min første fortælling om et forfatterskab handlede om Göran Tunström. Den bog hedder Om kærtegn og handler om det guddommelige i Tunströms forfatterskab.

Fortællinger kommer også som billeder. Derfor er jeg også optaget af kunst, og jeg har skrevet bogen om et af Danmarks kanoniserede kulturarvstykker Hans Brüggemanns mægtige træskærerarbejde fra 1521, Bordesholmalteret i Slesvigs Domkirke.

Derudover har jeg redigeret en række bøger, bl.a. H.C. Andersen og Gud,samt bidraget til en række antologier.

Endvidere har jeg fået udgivet nogle eftertanker og essays, der har fået den finurlige titel Har du kysset din kone i dag?

Man kan læse mere om mit professionelle virke på min hjemmeside

www.dorisottesen.dk

.

Inkluderet her er også en hjemmeside, der hjælper læserne til at holde styr på Kerstin Ekmans storslåede forfatterskab

www.kerstinekman.dk

.

Jeg er også optaget af meget andet: natur, dyr og blomster, alle en husmoders gode gerninger som madlavning og bagning. Jeg er faktisk certificeret økologisk landmand. Den smule jord, vi har, dyrker vi imidlertid ikke, men lader den henligge som naturpark, som jeg bor midt i på en gammel gård fra 1830, som derfor meget passende hedder Gammelgaard.

Bøger