Dina Yafasova

Beskrivelse

Dina Yafasova

(født 1971) er eksilforfatter og verdensborger. Født og opvokset i Sovjetunionen (Usbekistan) og uddannet i journalistik fra Tasjkent Statsuniversitet 1993. K

endt for sit arbejde som centralasiatisk korrespondent for danske og andre internationale medier 1998-2001. Hendes reportager og undersøgelser skildrede dagliglivet under post-sovjetisk diktatur, hvilket medførte landsforvisning. I 2001 blev hun tvunget til at flygte efter at have været udsat for tortur og trusler på livet. Hun bor i dag i Storkøbenhavn med sin familie.

I 2001 modtog Dina et prestigefyldt legat fra Human Rights Watch til forfattere, der har været udsat for politisk forfølgelse. I 2002 blev hun indstillet til ”Courage in Journalism Awards”, men valgte at undlade at træde offentligt frem for ikke at bringe venner og slægtninge i hjemlandet i fare. I 2010 blev hun indstillet til Reader’s Digest European of the Year.

Dina Yafasova debuterede i 2006 som forfatter på Gyldendal med den meget roste selvbiografiske fortælling Dagbog fra Sandholm om sin flugt til Danmark, og om hvad der foregår i den lukkede verden bag pigtråden i den danske flygtningelejr. Kald mig ikke offer! fra 2011 er hendes anden bog, og ligesom den første skrevet på russisk og oversat af Sten Jacobsen.

Læs mere

Bøger af Dina Yafasova

Tilføj til ønskeliste

Kald mig ikke offer!

Dina Yafasova

Tilføj til ønskeliste

Dagbog fra Sandholm

Dina Yafasova