34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Dina Yafasova

Dina Yafasova

(født 1971) er eksilforfatter og verdensborger. Født og opvokset i Sovjetunionen (Usbekistan) og uddannet i journalistik fra Tasjkent Statsuniversitet 1993. K

endt for sit arbejde som centralasiatisk korrespondent for danske og andre internationale medier 1998-2001. Hendes reportager og undersøgelser skildrede dagliglivet under post-sovjetisk diktatur, hvilket medførte landsforvisning. I 2001 blev hun tvunget til at flygte efter at have været udsat for tortur og trusler på livet. Hun bor i dag i Storkøbenhavn med sin familie.

I 2001 modtog Dina et prestigefyldt legat fra Human Rights Watch til forfattere, der har været udsat for politisk forfølgelse. I 2002 blev hun indstillet til ”Courage in Journalism Awards”, men valgte at undlade at træde offentligt frem for ikke at bringe venner og slægtninge i hjemlandet i fare. I 2010 blev hun indstillet til Reader’s Digest European of the Year.

Dina Yafasova debuterede i 2006 som forfatter på Gyldendal med den meget roste selvbiografiske fortælling Dagbog fra Sandholm om sin flugt til Danmark, og om hvad der foregår i den lukkede verden bag pigtråden i den danske flygtningelejr. Kald mig ikke offer! fra 2011 er hendes anden bog, og ligesom den første skrevet på russisk og oversat af Sten Jacobsen.

Bøger