David van Reybrouck

Beskrivelse

David van Reybrouck (f. 1971) belgisk kulturhistoriker, arkæolog og prisbelønnet forfatter. På dansk udkom i 2012 hans internationale bestseller Congo – Historien om Afrikas hjerte, der er blevet hyldet som en milepæl i den politiske og historiske reportage. Da Belgien i 2010-11 var uden regering i 1½ år var Reybrouck initiativtager til G1000 – hvor 1.000 udtrukne borgere mødtes og diskuterede landets fremtid.

Læs mere

Seneste udgivelse

Congo

En milepæl i den politiske og historiske reportage. Die Welt

Forfatteren begynder sin levende beretning i 1850 erne og giver et uafrysteligt indblik i slavehandelen og gummiproduktionen i slutningen af 1800-tallet det belgiske koloniherredømme kampen for selvstændighed og Mobutus brutale diktatur og i årsagerne til de krige som har hærget landet fra 1996 til i dag de grusomste konflikter siden Anden Verdenskrig.

David van Reybrouck er belgisk kulturhistoriker arkæolog og prisbelønnet forfatter. Congo Historien om Afrikas hjerte bygger på et unikt kildemateriale og på hans mange rejser i Centralafrika. De mange hundrede interviews han har lavet i Kinshasas slum og i bittesmå landsbyer såvel som blandt udvandrede afrikanere i Europa og Kina kaster nyt lys over en rig og uhyre kompleks historie.

 

Pressen skrev:

Beskriver på forbilledlig vis Congos seneste ca. 150 års historie & et standardværk Jyllands-Posten (seks stjerner)

Har man lyst til at blive klogere på Congo kan jeg ikke forestille mig et bedre udgangspunkt end David van Reybroucks monumentale portrætbog Congo Politiken (seks hjerter)

Bogen er spækket med detaljer nerve kant vid og ynde. Det er Congo uden filter. Weekendavisen

Læs bogen! Og du bliver ikke bare klogere på Congo men på Afrika og hvis man læser særligt intenst godt bliver du også klogere på Europa. Velkomponeret velfortalt er den et væld af indsigt. - Information

Bøger af David Van Reybrouck

Tilføj til ønskeliste

Imod valg

David van Reybrouck

Tilføj til ønskeliste

Congo

David van Reybrouck