David Servan-Schreiber

Beskrivelse

David Servan-Schreiber, født i Frankrig, senere bosat i Canada og USA var læge og professor i klinisk psykiatri og neurovidenskab på University of Pittsburgh i Pennsylvania, USA. Han var desuden med til at grundlægge den amerikanske afdeling af Læger uden grænser og var medstifter af det holistiske Center for Integrative Medicine samt bestyrelsesmedlem i Society for Integrative Oncology. Servan-Schreiber var forfatter til flere bøger og arbejdede indgående med en holistisk tilgang til kræftbehandling. I 1992 blev han diagnosticeret med en dødelig kræftsvulst i hjernen, men han overlevede og blev helt rask, bl.a. ved at leve efter bogens principper, indtil han 20 år senere i 2011 døde af en ny og aggressiv kræftsvulst.

Læs mere

Seneste udgivelse

Anticancer

Vi producerer alle unormale celler, men kroppens forsvarsmekanismer opdager og nedkæmper dem som regel. Hos nogle udvikler disse celler sig imidlertid til kræft. Hvad skyldes det? Og hvordan kan vi selv styrke kroppens immunforsvar, hvad enten vi er syge eller ønsker at forebygge?

Det har forskeren og lægen David Servan-Schreiber dedikeret det meste af sit arbejdsliv til at finde ud af. Som blot 21-årig fik han konstateret en ondartet kræftsvulst, som han blev behandlet konventionelt for. Men da kræften vendte tilbage, og han ikke blev spået særligt gode overlevelsesmuligheder, slog det ham, at det ikke var nok at forlade sig på operation, kemoterapi og strålebehandling. Han indledte derfor en indgående undersøgelse af, hvad han selv kunne gøre for at aktivere kroppens naturlige selvhelbredende evner – og derved ændre sine egne odds.

I Anticancer præsenterer han den vigtige viden, han kom frem til på baggrund af store mængder videnskabelig forskning og medicinske undersøgelser. Bogen indeholder den nyeste viden om superfødevarer, antiinflammatorisk kost, vitaminers indflydelse på vores immunforsvar, betydningen af at bevæge sig, og hvordan vi lærer at slappe af og reducerer stress med meditation. David Servan-Schreiber fortæller desuden sin egen gribende historie og præsenterer et holistisk behandlingsprogram, der styrker kroppen mest muligt. Han afskriver på ingen måde de konventionelle behandlingsformer, men han mener, at de skal kombineres med den bedste holistiske behandling. Anticancer har en bred appel og er relevant for alle – uanset om du er syg eller rask, ung eller gammel, behandler, patient eller pårørende.